Jump to content

Darovni ugovor brat i sestra


gordana08

Preporučene objave

Poštovani,

suprug i njegovi roditelji su pred 10 godina sačinili Darovni ugovor u kojem roditelji njemu ostavljaju kuću s pravom uživanja do svoje smrti (ovjeren kod javnog bilježnika). Suprugova sestra je naslijedila građevinski teren od 2000 kvadrata. Kuća je u to vrijeme vrijedila kao i taj teren. Kuću smo nas dvoje uredili i uložili u nju znatna financijska sredstva.Nakon potpisivanja Darovnog ugovora suprugova sestra i suprug su kod javnog bilježnika ovjerili Izjavu o neulaženje jedno drugome u posjed ( ona na kuću a on na teren).Od tada je isto prošlo 10 godina,sestra se nije protivila takvom dogovoru. No,sad nakon smrti oca traži svoj nužni dio,angažirala je odvjetnika i ići će na sud.

Molim Vas da nas savjetujete - što činiti i ima li sestra ikakvih prava na kuću. S roditeljima nije živjela i nije nikad brinula o njima ni na koji način, o svim roditeljskim potrebama brinuli smo mi (suprug).Njihova mama je u staračkom domu zadnja 3 mjeseca,razliku od mamine penzije do cijene smještaja u domu također snosi moj suprug.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprugova sestra je naslijedila građevinski teren od 2000 kvadrata. Kuća je u to vrijeme vrijedila kao i taj teren. Kuću smo nas dvoje uredili i uložili u nju znatna financijska sredstva.Nakon potpisivanja Darovnog ugovora suprugova sestra i suprug su kod javnog bilježnika ovjerili Izjavu o neulaženje jedno drugome u posjed ( ona na kuću a on na teren).Od tada je isto prošlo 10 godina,sestra se nije protivila takvom dogovoru. No,sad nakon smrti oca traži svoj nužni dio,angažirala je odvjetnika i ići će na sud.

Molim Vas da nas savjetujete - što činiti i ima li sestra ikakvih prava na kuću

 

Lp

 

prema ovom što ste napisali nema. nije joj povređeno pravo na nužni dio . građevinski teren je u vrijednost kuće.

i njen brat može tražiti nužni dio od građevinskog terena kojeg je nasljedila.

kuću je dobio na dar i u nju uložio. tražit izdvajanje ulaganja iz darovane mase.

te bi trebao učiniti vještak kog odredi sud a to košta.

 

ako angažirate odvjetnika da vas zastupa imali bi trošak ali taj trošak možete tražiti od protivne strane (sestre). uvjeren sam da postoji mogućnost da dobijete spor zato što nema povrede nužnog djela (u odnosu na sestru ali postoji u odnosu na brata)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija