Jump to content

Western Union prevara


Nika007

Preporučene objave

Moj suprug i ja smo prevareni za cca 10 000 kn. Radi se o tome da smo htjeli kupiti auto u Njemačkoj te smo naišli na oglas prevaranta. Nakon 50 mailova i provjere u 3 poslovnice WU gdje su mi garantirali nitko ne može predignuti moj novac, ja sam uplatila 9500 kn + 500 kn troškova na ime mog muža te sam čak u poslovnici dala i muževu osobnu misleći da im treba za podatke o preuzimanju (ali to izgleda ne koriste). Taj iznos je navodno trebao prodavatelju kao garancija da će moj muž doći u Njemačku bar po svoj novac. Prevarantu sam mailom poslala potvrdu transakcije ali sam papirićem prekrila transakcijski kod o čemu imam i dokaze u mailu. Prevarant je odmah predignuo novac, sve smo pijavila policiji te su me obavijestili da su dobili izvještaj od WU s potvrdom kako je novac pravilno isplaćen ali na potvrdi o isplati je strana-njemačka adresa, broj osobne, krivi datum rođenja...prevarant je vjerojatno krivotvorio dokument. WU nas je tražio i dokaz da je moj suprug bio u Hrvatskoj tada sto smo i dokazali potvrdom iz tvrtke/poslodavca jer je taj dan radio.

 

Eto koliko sam god sumjala u prevaru, djelatnice su me uvjerile da je nemoguće išta zloupotrijebiti bez osobne i tog koda. Budući da Western Union pere ruke od svega imamo li šanse tužbom vratiti svoj novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
, G-man je napisao:

Za to, ako ćete se odlučiti ići to istjerati do kraja, morat ćete angažirati odvjetnika u SR Njemačkoj, jer samostalno nećete uspjeti. Bez ikakve namjere za uvredom, budući se radi o drugoj državi, njezinu pravnom sustavu, jeziku i sl.

Zašto baš njemačka? Znam da treba prijaviti policiji ali pošto se ne radi o tako velikom iznosu možda nema smisla....?🤷‍♀️🙌😦

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 42 minuta, InessTv je napisao:

Zašto baš njemačka? Znam da treba prijaviti policiji ali pošto se ne radi o tako velikom iznosu možda nema smisla....?🤷‍♀️🙌😦

Jer je kazneno djelo primarno počinjeno tamo imajući na umu ovo nezakonito podizanje novaca, koje je izvršeno u SR Njemačkoj. U konačnici, tamo je djelo i prijavljeno, koliko sam ja shvatio autoricu teme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Pozdrav, evo da se javim da sam iz WU prije 3 godine dobila nekakav obrazac da se prijavim za povrat ukradenog novca. I evo neki dan sam dobila jedan ček na kojem mi priznaju cca 8000kn, znaci iznos tada preracunat u USD bez naknada. I sada pokusajem saznati kako uopce unovciti ček??? Nadam se samo da i ovo nije "patka"... Koliko vidim na toj stranici za prevarene, u Hrvatksoj je 11 slucajeva; http://www.westernunionremission.com/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija