harlekin1 objavljeno: 29. veljača 2016. Dijeli objavljeno: 29. veljača 2016. Poštovani, u vezi sam sa čovjekom sa kojim ću se uskoro vjenčat, i koji ima stan koji mi želi ostaviti oporukom nakon svoje smrti pa me zanima da li tu oporuk u može pobiti njegov sin iz prvog braka koji ima 20 god. koji je sa posebnim potrebama i proglašen je nesposobnim za rad te mu je majka skrbnica. Dobio je stan od grada na korištenje,ima doživotno invalidninu,dječji doplatak i alimentaciju. Njegova majka kaže da sin ne smije ništa naslijediti jer gubi pravo na grad.stan i invalininu, je li to točno? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. veljača 2016. Dijeli odgovoreno: 29. veljača 2016. Oporuka, kao i svaki pravni posao se teoretski, uvijek može pokušati pobiti. Hoće li to rezultirati uspjehom, drugo je pitanje. No, sin u ovom slučaju uvijek ima pravo tražiti nužni dio, jasno ukoliko iz ostatka ostavine ili ranije učinjenih darova od strane oca nije namiren u visini svog nužnog dijela. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.