Jump to content

Ovrha nakon placene glavnice


questionmark

Preporučene objave

Postovanje! Krajem 2013.godine dogovorio sam sa jednom komunalnom firmom otplatu duga na rate. Uredno sam poceo placati, no oni su u tom razdoblju podnjeli prijedlog za ovrhu na opcinskom sudu. Dobio sam poziv za sud (prvo rociste veljaca 2014.), nisam isao na isto jer sam ocekivao da ce povuci prijedlog posto sam vec otplatio 2/3 duga. Dobio sam rijesenje da moram platiti glavnicu i sudske troskove na sto sam se zalio, medjutim umjesto odgovora na zalbu mi je na kucnu adresu stigao samo racun za zalbu u iznosu od 600 kuna. U prosli petak (nakon pune dvije godine od presude) mi je FINA sjela na racun sa iznosom 80% vecim od glavnice. Molim za savjet; da li je moguca ikakva revizija ili zalba koja bi nesto vrijedila? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam pismeni dogovor, imam i sve uplatnice s datumima naravno!

 

propustio si svoju obranu iznijeti na raspravi pred sudom i sudu dostaviti dokaz da plaćaš dug. očekivao si povlačenje prijedloga za ovrhu?????? ovrhovoditelj neće raditi na svoju štetu. da je povukao prijedlog za ovrhu imao bio troškove (koji ne bi bili nadoknađeni). upitno je dali je primio upati 1/3 duga.

 

plati razliku i uplatnicu pošalji ovrhovoditelju (preporučeno i sa povratnicom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Platio sam sve u cijelosti prije nego sto je donesena ovrsna odluka. Znam da sam tu kriv sto se nisam odazvao na sud, ali ni zalba sa prilozenim dokazima nije uvazena, a predana je u zakonskom roku. Da se vratim na pocetak ove poruke: da li se moze na ovaj slucaj primjeniti cl.25(NN 93/14) ovrsnog zakona- ovrsnost odluke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija