Jump to content

Koliko je potrebno vremenski zivjeti odvojeno za pokretanje sporazumnog razvoda?


carica

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

mislim da ide ovako

Napravite sporazumni zahtjev za razvod braka

za cca 14 dana od predaje papira u pisarnicu

bude prvo rociste

i to je to

hm,,osim ako i vi ne morate na posredovanje u CZSS

onda vas navedeni poziva u roku od 15 dana po prijemu papira sa suda i u roku od 30 dana mora sudu dostaviti misljenje

a sud vas poziva u roku od 15 dana i tu je kraj

..neka me netko demantira ako nije tako

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovana,

 

Nitko ne piše koliko traje....., ali možda ste i Vi pitanje krivo formulirali. Ako pitate koliko traje postupak razvoda onda to varira, međutim ovih godinu dana koji Vi spominjete je jedna od pretpostavki po osnovi koje se brak razvodi, dakle, ako ne živite zajedno godinu dana, bez obzira na druge pretpostake u koje spadaju trajno i teško poremećeni odnosi i ako oba bračna druga sporazumno zahtjevaju razvod braka. Zato ste i dobili ovakve odgovore. Brak se ne može sam po sebi razvesti, da li je u pitanju 1 sekunda ili 1 godina. 1 godina znači samo da su ispunjene pretpostavke za razvod, a na Vama je da li ćete dostaviti sudu prijedlog za sporazumni razvod ili ćete pokrenuti tužbu za razvod. Brak po sebi postoji dok god ne pokrenete postupak razvoda i dok konačno sudska presuda ne postane pravomoćnom. Pozdrav, Vida

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

STA JE VAMA NE JASNO I DA ME UOPSTE CITATE SAM NASLOV JE POSTAVLJEN KAO PITANJE: ZNACI KOLIKO JE POTREBNO "ZIVJETI ODVOJENO" PRE NEGO LI SE POKRENE BRAKORAZVODNA PARNICA????? GODINU DANA, DVA DANA, POLA GODINE, PO ZAKONU ZNACI!!!! A ODVOJEN ZIVOT ILI TI VREME POMIRENJA MU DODJE KAO SIJA ILI TI VRAT, (STA SE RADI U TOM ROKU OSIM STO SE SUPRUZNICI POKUSAVAJU POMIRITI?) IZVINJAVAM SE NA MOJOJ TERMINOLOGIJI, AKO NEKOME SMETA ZAO MI JE NE ZIVIM U HRVATSKOJ I NE POZNAM PRAVO. RECIMO OVD GDE SAM JA POTREBNO JE PO "ZAKONU" IMATI ODVOJEN ZIVOT PA SE ONDA POKRECE RAZVOD, STVARNO NE MOGU DA SHVATIM DA NIKO NE ZNA AKO STE SE RAZVODILI? :-x:-x:-x:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad,

 

to VAŠE "inostranstvo" je vjerovatno daleko od nekog zapada, a i vi ste tamo zalutali iz neke štale. ovo nije mjesto na kojem dižete ton, a pogotovo nije mjesto na kojem ćete pozivati na red posjetitelje ako ne razumiju vaše pitanje ili ne znaju odgovor.

 

dakle, CARICE, po hrvatskom zakonu (a potpuno saqm uvjeren i po zakonu države u kojoj vi prebivate) protek vremena nije uvjet da se razvrgne brak. znači supružnici ne moraju živjeti niti dan odvojeno da bi se rastali (često si to ne bi niti mogli priuštiti). razlozi zbog kojih se brak razvodi su nešto sasvim drugo (poremećeni odnosi itd. itd.)

 

molim

 

i učinite nam uslugu i izbjegavajte ovaj forum

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne morate živjeti odvojeno, dovoljno je da podnesete sporazumni zahtjev za razvod braka zbog poremećenih odnosa. Pokušaj mirenja se provodi u nadležnom Centru za socijalnu skrb, ukoliko imate maloljetno dijete ili djecu i to je sve pro forme. Sve u svemu, za max.6 mj ili godinu dana ste razvedeni a to prije svega ovisi o opterećenosti suda na koji podnosite zahtjev.

I ne dizite glas, nije pristojno a odgovor ste dobili!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sporaumni razvod braka, dovoljno je da se vas dvoje po svim točkama sporazumite. To znači ne samo po onoj "da želim se razvest" već i po onoj "da slažemo se oboje da djeca ostanu živjeti sa npr:majkom". I ako se sve to bude odvijalo sa suglasnošću vas oboje onda će cijeli postupak trajati kraće, ukoliko ne onda duže...

 

I inaće, pročitajte si pravila foruma pa ćete znati zašto vam ljudi govore da ne dižete ton, naime po pravilima velika štampana slova znaće da galamite.

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija