domovinska objavljeno: 6. ožujak 2016. Dijeli objavljeno: 6. ožujak 2016. Poštovani, mama je umrla 2001. Zbog okolnosti u kojima smo se tada nalazili sestra i ja dogovorile smo da će se ona odreći u moje ime(ja sam neudata i jedini nasljednik iza mene je sestra, pa njena djeca).Sada se stanje promijenilo i ja bih rado sestri vratila njenu polovinu.Da li je to moguće i koliki bi porez ona morala platiti ako se to desi? Zahvalna Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2016. Možete sestri darovati tu 1/2 svega čega se ona odrekla, ali u tom slučaju ona plaća porez od 5% vrijednosti darovanog dijela nekretnine (uvijek je tako) odnosno 5% darovane vrijednosti pokretnine (koja vrijednost mora biti iznad 50.000,00 kn, osim ako sestra živi s vama u zajedničkom kućanstvu u trenutku darovanja). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
domovinska odgovoreno: 6. ožujak 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2016. Možete sestri darovati tu 1/2 svega čega se ona odrekla, ali u tom slučaju ona plaća porez od 5% vrijednosti darovanog dijela nekretnine (uvijek je tako) odnosno 5% darovane vrijednosti pokretnine (koja vrijednost mora biti iznad 50.000,00 kn, osim ako sestra živi s vama u zajedničkom kućanstvu u trenutku darovanja). Sestra sa svojom djecom žive samnom u istom kućanstvu. Po čemu se to razlikuje ako uzmemo u obzir kvotu poreza? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 6. ožujak 2016. Sestra sa svojom djecom žive samnom u istom kućanstvu. Po čemu se to razlikuje ako uzmemo u obzir kvotu poreza? Ali imajte na umu kako to vrijedi isključivo glede pokretnina vrijednosti veće od 50.000,00 kn. Za nekretnine tu pogodnost nemate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.