shtefiza objavljeno: 7. ožujak 2016. Dijeli objavljeno: 7. ožujak 2016. poštovani, s obzirom da ne znam gdje potražiti stručno tumačenje, molim odgovor. Prije par dana poslodavac me je prisilio na potpisivanje antidatiranih aneksa u kojima se odričem ostataka manje isplaćenih plaća, te potpisivanje novog ugovora o radu također antidatiranog. Molila sam ga da mi dopusti da odnesem ugovor i anekse doma na proučavanje ( u tom trenutku nisam znala za zakonski rok od 8 dana koje je poslodavac dužan dati).Pravna služba također nije bila prisutna, samo poslodavac i ja. Poslodavac je inzistirao sa potpišem sve odmah kod njega u uredu, spočitavajući mi pri tome da se nemam što sa nikim konzultirati. Na žalost sam potpisala,ali sam mu slijedeći dan rekla da je protuzakonito postupio. Mogu li uopće išta učiniti naknadno? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 7. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2016. Ako nemate dokaza prisili, nažalost, mišljenja sam da je stvar gotova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
shtefiza odgovoreno: 7. ožujak 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2016. hvala na odgovoru. Kolegica je ušla u jednom trenutku i čula je mene gdje decidirano tražim vrijeme za razmišljanje za potpisivanje i poslodavčev negativan odgovor. Ne znam jeli bi se kolegica usudila svjedočiti u moju korist. I plašila sam se da su mi mogućnosti nikakve... u svakom slučaju hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 7. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2016. Nažalost, ovo je škola za ubuduće. Poslodavci (ne svi, da ne bi bilo zabune) znaju imati takav nastup, onako "šerifovski" i ljudi se preplaše, ne snađu, potpišu, a onda ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bilancedin odgovoreno: 15. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 15. ožujak 2016. Dobro veče, tražim pravni odgovor na ovu situaciju, pa bih zamolila za pomoć od pravnika ako netko je voljan pomoći: poslodavac je sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme s radnikom, pa je nakon toga ponudio ugovor na neodređeno vrijeme. Što je pravilno: napraviti aneks ugovora gdje se mijenja samo taj članak vrste ugovora ili napraviti potpuno novi ugovor o radu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 15. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 15. ožujak 2016. Mišljenja sam da je bolje napraviti novi ugovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.