Konverzija objavljeno: 8. ožujak 2016. objavljeno: 8. ožujak 2016. Pozdrav. Banka je ponudila konverziju, ali problem je taj što je sudužnik pokojni. Ja sam nasljednik sudužnika i Banka sada traži od mene da budem sudužnik u Kreditu. Prema zakonu o nasljeđivanju, ja ne mogu nasljediti dugovanje koje je veće od ostavine (a u ovom slučaju dug je puno veći nego ostavina), ali Banka odbija takvo tumačenje i dalje inzistira da nasljednik postane sudužnik inače neće provesti konverziju. Postupa li Banka ovdje potpuno legalno? Citiraj
G-man odgovoreno: 8. ožujak 2016. odgovoreno: 8. ožujak 2016. Lijepo poručite banci da si nađu drugu "ovcu za šišanje" te da vas, ukoliko su već toliko uvjereni u svoj uspjeh - tuže. Neće im valjda biti problem dobiti taj spor, zar ne? Obzirom su toliko "velikodušni". Plus još jedna stvar - klonite se daljnje komunikacije s njima, jer bi vas mogli "preveslati" na način da priznate dug. Citiraj
Matrix odgovoreno: 9. ožujak 2016. odgovoreno: 9. ožujak 2016. klonite se daljnje komunikacije s njima,najpametnije Citiraj
Konverzija odgovoreno: 9. ožujak 2016. Autor odgovoreno: 9. ožujak 2016. Lijepo poručite banci da si nađu drugu "ovcu za šišanje" te da vas, ukoliko su već toliko uvjereni u svoj uspjeh - tuže. Neće im valjda biti problem dobiti taj spor, zar ne? Obzirom su toliko "velikodušni". Plus još jedna stvar - klonite se daljnje komunikacije s njima, jer bi vas mogli "preveslati" na način da priznate dug. Problem je u tome što Banka u tom slučaju neće provesti konverziju, a ta opcija nam ne odgovara jer je vlasnik kredita bliski član obitelji. Ako ne postanem sudužnik, ostaje kredit u CHF što opet nije rješenje. Ima li kakav način da Banka odradi konverziju bez mene, a da ne uplićem Sud i odvjetnike? Citiraj
Sunčana strana ulice odgovoreno: 9. ožujak 2016. odgovoreno: 9. ožujak 2016. Prema izmjenama ZPK banke ne mogu uvjetovati konverziju novim sredstvima osiguranja, a da nije došlo do obveze konverzije banka ne bi ni došla u tu priliku budući da je smrt ili prestanak postojanja nekog sudionika u kreditu njihov poslovni rizik! Banke su čak prema zakonu i u obvezi konvertiranja raskinutih i cediranih kredita pa ne vidim razloga za dodatne zahtjeve prema korisniku kredita! Vjerojatno se radi o pokušaju dodatnog osiguranja kredita i pritiska na dužnika koji nema uporište u zakonu! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.