Jump to content

Otac trazi skrbnistvo n

MarlenaM

Preporučene objave

Ovako, imam troje djece od 7, 12 i 14 god, muz je podnio zajtev za razvod braka proslo ljeto, sad smo jos u postupku, trenutno obavljamo ona psiholoska testiranja u CZSK i drugi razgovor i imamo drugo rociste zakazano sad u travnju.

Ja sam posao ostavila (vss sam) da bi se mogla potpuno posvetiti djeci ( imam 13 god staza) a on je citavo vrijeme gradio karijeru, potpuno se udaljio i psihicki me zanemarivao godinamna, ( seksualni odnos npr. nismo imali doslovno godinama, odbijao je svaku emocionalnu bliskost samnom na sve moje pokusaje priblizavanja, se oglusio) s moje strane je doslo zbog toga do kratke veze s covjekom kog sam upoznala preko interneta, otkrio je to, pokusali smo nastaviti brak ali nije bilo moguce. U njemu se gomilala tolika mrznja a i ja sam shvatila da to nema smisla. Medjutim poceo me vrijedjati pred djecom, zvati ku*vom, odvratne stvari mi govoriti, da bi nastavio sa ekonomskim zlostavljanjem-svaki racun kad bi nesto kupila sam mu morala pokazati ( imala sam nesto novaca sto sa od grada dobila za 3. dijete) i od toga kupovala hranu a on bi vikendom pogledao te racune i vratio mi onoliko koliko je smatrao da je opravdano, ostalo ne, tako da su se ti novci posve istopili) . Ugl da ne duljim-on je zaposlen u susjednoj drzavi, preko tjedna ga nema ovdje, ima iznajmljen stan tamo, ja citavo vrijeme zivim s djecom u zajednickom stanu ciji sam suvlasnik tu u hr, on dolazi vikendima. Puno zaradjuje (oko 25000kn mjesecno ), naravno iz ciste osvete meni trazi skrbnistvo nad djecom. Glavni argument mu je da ja zelim djecu samo da bi dobila novac od alimentacije! Angazirao je naravno poznatu odvjetnicu. On si je to tako zamislio da bi putovao svaki dan navecer iz susjedne drzave u hr da bude kao s djecom da bi dotle kao i do sada JA bila i dalje s njima ili bi uzeo kucnu pomocnicu!! On bi meni isplatio pola vrijednosti stana i da se ja iselim al da uredno svaki dan boravim s djecom kao i do sada ali da im on bude skrbnik! Tko bi bio s djecom dok je na poslovnim putevima, dok su bolesni ako bi on dobio skrbnistvo?! Cini mi se da bi on najradje da se ja i dalje brinem o njima kao i do sada ali da on meni ne treba placati alimentaciju i da pripadnu njemu. Meni je to suludo i borit cu se do kraja da u tome ne uspije.

Kakve su mu sanse da ih dobije s obzirom da sam ja stalno prisutan roditelj u djecjim zivotima, ali nisam zaposlena i ne mogu nikako dobit posao jer sam godinama radila van struke.

S djecom sam uvijek ja, on dana bolovanja u zivotu nije zbog njih morao uzeti, niti na jednom roditeljskom u zivotu nije bio i moj ostanak kod kuce mu je i omogucio da ima sada karijeru kakvu ima.

Hvala na odgovoru.

uređeno: od G-man
Dijeli na drugim stranicama

Što se mene tiče, može on slobodno angažirati i cijelu Hrvatsku odvjetničku komoru, jer jadan je sudac koji će si dozvoliti da padne pod utjecaj nekog "poznatog" odvjetnika ili javnosti/medija. Kvaliteta je drugi par cipela, ali opet zakon je u konačnici prevaga.

Ovdje će se zasigurno i djecu pitati za mišljenje, pogotovo ove starije, ali obzirom na situaciju pogotovo objektivne poteškoće u vidu njegova izbivanja (tko će zapravo odgajati djecu, stranac ?), smatram da je veća vjerojatnost da će djeca biti povjerena vama.

Doduše, pripremite se na mučnu parnicu, kako to već biva uobičajeno u ovakvim slučajevima.

naravno iz ciste osvete meni trazi skrbnistvo nad djecom. ...On si je to tako zamislio da bi putovao svaki dan navecer iz susjedne drzave u hr da bude kao s djecom da bi dotle kao i do sada JA bila i dalje s njima ili bi uzeo kucnu pomocnicu!! On bi meni isplatio pola vrijednosti stana i da se ja iselim al da uredno svaki dan boravim s djecom kao i do sada ali da im on bude skrbnik! Tko bi bio s djecom dok je na poslovnim putevima, dok su bolesni ako bi on dobio skrbnistvo?! Cini mi se da bi on najradje da se ja i dalje brinem o njima kao i do sada ali da on meni ne treba placati alimentaciju i da pripadnu njemu. Meni je to suludo i borit cu se do kraja da u tome ne uspije.

Dozvolite da budem sarkastičan - predložite mu da pristajete na sve to, uz uvjet da vas zaposli kao dadilju sa dvostrukim radnim vremenom. Eto, neka vam dade lijepo dvostruku plaću dadilje, recimo 10000 kuna, plus doprinose, i neka se vikendom sam bavi sa djecom. I godišnji neka vam plati kada će on sam biti sa djecom... Neka vas isplati iz stana, a vi ćete u stanu nastaviti živjeti jer brinete o djeci...

Mislim da si je on to tako nekako i zamislio, samo bez plaćanja...

Kakve su mu sanse da ih dobije s obzirom da sam ja stalno prisutan roditelj u djecjim zivotima, ali nisam zaposlena i ne mogu nikako dobit posao jer sam godinama radila van struke.

S djecom sam uvijek ja, on dana bolovanja u zivotu nije zbog njih morao uzeti, niti na jednom roditeljskom u zivotu nije bio i moj ostanak kod kuce mu je i omogucio da ima sada karijeru kakvu ima.

Šanse su mu nikakve, i osobno ne vjerujem da on uistinu želi skrbiti o djeci. Da mu ih date na dva tjedna (recimo preko godišnjeg) brzo bi se zasitio i vratio ih vama. On se 'hrani' time da vas plaši na način da će vam 'uzeti djecu' i vi dozvoljavate tu mentalnu ucjenu. Morate izgraditi više samopoštovanja i samopouzdanja - jer da ste se prije znala suprostaviti tim njegovim ucjenama (zapravo - psihičkom zlostavljanju) vjerojatno ne bi sve tako daleko otišlo.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija