Jump to content

Namještanje djeteta

Tina231

Preporučene objave

Prije nekoliko godina moj zaručnik je bio u vezi sa djevojkom koja ga je nakon njihove duge veze prevarila. Dečko sa kojim ga je prevarila hvalio se da joj je napravio dijete, za koje je ona nakon prekida sa mojim zaručnikom tvrdila da je njegovo. Zatražio je od nje da naprave test očinstva koji je ona odbila da bi nakon par godina ona ipak odlučila da se taj test napravi. Moj zaručnik je taj test obavio ali je problem u tome što je njegov odvjetnik preuzeo taj test umjesto njega te on nije vidio rezultate testa. Prvo pitanje je da li se može doći do rezultata tog testa iako je test napravljen prije nekoliko godina?

Problem je također u tome što je moj zaručnik sve dogovorio sa odvjetnikom prije suda te je bio uvjeren kako će uspjeti dokazati da mu bivša želi smjestiti dijete, ali kad su ušli u sudnicu njegov odvjetnik je okrenuo priču u korist bivše. Zaručnik je saznao da se njegov odvjetnik nasamo sastajao sa njegovom bivšom, razlog toga ni dan danas ne zna. Kada je zatražio papire sa suda od odvjetnika, odvjetnik mu je slao sve osim papira rezultata očinstva te je uvijek smišljao izlike da je taj papir negdje zametnuo ili zaboravio.

Zaručnik mora povremeno obavljati razgovore sa policijom jer ga bivša tuži zbog neplaćanja alimentacije. On je trenutno nezaposlen i ima ovrhu na računu pa nije u mogućnosti plaćati alimentaciju ali prvenstveno nema dokaza da je on biološki otac djeteta njegove bivše. Ako je dijete njegovo priznao bi ga, ali po svim navedenim događanjima sve se to čini kao velika namještaljka. Jer ako test pokazuje da je moj zaručnik otac tog djeteta zašto onda taj nalaz skrivati od njega? Potrebna nam je pomoć i savjet u vezi ove situacije jer to sve traje već dosta godina. Ne znamo kako riješiti tu situaciju i kome se obratiti za pomoć.

Dijeli na drugim stranicama

Zatražio je od nje da naprave test očinstva koji je ona odbila da bi nakon par godina ona ipak odlučila da se taj test napravi.

1. Tko je u matičnoj knjizi upisan kao otac djeteta? Je li vaš dečko priznao očinstvo?

2.Kada je dijete rođeno, koliko je točno dijete staro?

3. Je li bila kakva odluka suda koju vaš dečko nije preuzeo, nego njegov odvjetnik?

Moj zaručnik je taj test obavio ali je problem u tome što je njegov odvjetnik preuzeo taj test umjesto njega te on nije vidio rezultate testa. Prvo pitanje je da li se može doći do rezultata tog testa iako je test napravljen prije nekoliko godina?

Problem je također u tome što je moj zaručnik sve dogovorio sa odvjetnikom prije suda te je bio uvjeren kako će uspjeti dokazati da mu bivša želi smjestiti dijete, ali kad su ušli u sudnicu njegov odvjetnik je okrenuo priču u korist bivše. Zaručnik je saznao da se njegov odvjetnik nasamo sastajao sa njegovom bivšom, razlog toga ni dan danas ne zna. Kada je zatražio papire sa suda od odvjetnika, odvjetnik mu je slao sve osim papira rezultata očinstva te je uvijek smišljao izlike da je taj papir negdje zametnuo ili zaboravio.

:tupan: :brije:

Vaš zaručnik je bedak, da je uporabim mnogo precizniji izraz.

U trenutku kada ozbiljno posumnate da vaš odvjetnik ne zastupa vaše interese - morate mu odmah pisanim putem otkazati i o tome pisanim putem izvjestiti sud.

Da moj odvjetnik ovako bezobzirno radi protiv mene, imao bi već sve moguće prijave na svim institucijama, komorama i odvjetništvima, a vjerojatno i napise u medijima (točnije, predao bi mi davno prije nego se to dogodi svu dokumentaciju).

Jer, na kraju su ljudima svi drugi krivi, samo ne njihova naivnost i lijenost.

Zaručnik mora povremeno obavljati razgovore sa policijom jer ga bivša tuži zbog neplaćanja alimentacije.

Kako ga tuži za neplaćanje, ako on nije priznao dijete i nema sudsko rješenje da jest otac?

Ako je dijete njegovo priznao bi ga, ali po svim navedenim događanjima sve se to čini kao velika namještaljka. Jer ako test pokazuje da je moj zaručnik otac tog djeteta zašto onda taj nalaz skrivati od njega? Potrebna nam je pomoć i savjet u vezi ove situacije jer to sve traje već dosta godina.

Ne mogu vjerovati da tako neozbiljno shvaćate sve ovo.

radi se o sporu teškom i do cca 500000 kuna, a vi to shvaćate kao da je kazna za krivo parkiranje?

Ovo je stvarno primjer potpunog nemara za vlastitu budućnost, i prvi korak koji sugeriram je odlazak na sud i da se izvrši uvid u sudski spis, pa da se konačno sazna njegov ishod. Iako, realno ispada da je očinstvo utvrđeno, inače otkuda obveza uzdržavanja u priči?

A za daljnje korake, bojim se da je prekasno (pravomoćnost ?). Kao i problem dokazivanja te vjerodostojnosti bilo kakve priče, nakon cit. "nekoliko godina".

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija