Jump to content

Izvadak iz zemljišnje knjige - greška u imenu


st0001

Preporučene objave

Poštovani,

 

zanima me da li je od važnosti činjenica da je u zk-u upisana osoba npr. Daniel a ne Danijel. Za mene to ne mora značiti da se radi o istoj osobi? Da li mogu tražiti poništenje upisa u zk?

 

A kako piše u dokumentu kojim je zatražen upis?

Trebali bi tražiti ispravak, kako sročiti prijedlog ovisi o tome čija je krivnja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U osobnoj iskaznici je drugačije nego u zk-u. Napravljena je radnja prijenosa vlasništva i osoba koja je upisala uživanje je sad upisana ispravnim imenom. Znači taj prvi zk nije ispravljen a osoba koja prema osobnoj ne odgovara imenom u zk-u je napravila radnju. Da li se prvo morao ispraviti zk (stari) da bi se mogla vršiti radnja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer je to stara greška a radnja nova
ček malo,upisano ime stoji odavno i sad je poduzet neki novi upis.

Izjasnite se o čemu se radi,kakav pravni interes u svemu tome imate Vi,budući da osoba čije je ime pogrešno upisano nije zatražila ispravak.

No kako god,ime stoji pravilno upisano u ugovoru i rješenju,glede čega je očita pogreška z.k.ureda koja se da ispraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu je g. Spitfire. Činjenica je da su u toj gruntovnici napravljeni upisi i radnje za koje smatram da nisu mogle biti napravljene (sumnja na korupciju). I prigovor te žalba-čiji je status udovoljeno su u tijeku (ima više toga u postupku). Odvjetnica suprotne strane redovito "njeguje" poznastva tako da nju i neke ljude sa suda (zapisničarke) viđam po gradu na kavicama. Samo kao primjer da navedem. Moja tužba za smetanje posjeda koja je po zakonu hitna, stoji i dolazi na red za 3 mjeseca kako bi od suprotne strane prijedlog za uređenje međe došao na red 15 dana nakon podnošenja a poziv je napisan drugi dan nakon podnošenja prijedloga itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija