Jump to content

Stečajni upravitelj - radno iskustvo potrebno za ispit


adacta033

Preporučene objave

Dragi kolege pravnici,

 

trenutno se nalazim na stručnom osposobljavanju, po svemu sudeći neću ovdje kasnije dobiti posao tako da tražim neke alternative i mogućnosti za kasnije zapošljavanje...

 

Zanima me dakle ispit za stečjanog upravitelja. Nigdje ne mogu iščitati treba li za polaganje ispita određeno radno iskustvo.

 

Pravilnik o polaganju na tu temu kaže samo ovo:

 

Pretpostavke i podnošenje prijave za polaganje stručnog ispita

 

Članak 7.

 

(1) Stručni ispit može polagati osoba koja ima završen diplomski sveučilišni studij odnosno završeno visoko obrazovanje s najmanje 300 ETC bodova.

 

(2) Prijava za polaganje stručnoga ispita podnosi se ministarstvu nadležnom za poslove pravosuđa.

 

(3) Prijavi iz stavka 2. ovog članka prilaže se dokaz o završenom diplomskom sveučilišnom studiju odnosno završenom visokom obrazovanju iz stavka 1. ovog članka, a kandidati koji su položili pravosudni ispit ili ispit za ovlaštenog državnog revizora odnosno ovlaštenog revizora prijavi prilažu i dokaze o tom položenom ispitu. Prijavi se prilaže i dokaz o uplati troškova polaganja stručnog ispita.

 

(4) Ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa rješenjem utvrđuje ispunjava li kandidat uvjete za polaganje stručnog ispita.

 

Zanima me iz prve ruke je li tko polagao taj ispit, nakon koliko vremena, ili je prošao edukaciju Narodnih Novina za pripremu tog stručnog ispita.

 

Osim toga, ako netko ima bolju ideju kako nakon stručnog osposobljavanja doći do posla, neka ju slobodno podijeli. smile1.gif Stečajno pravo me oduvijek zanimalo, pa me to nekako ''vuče'', ali svi su ostali prijedlozi su dobrodošli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija