Mali Vrliki Bucko objavljeno: 19. ožujak 2016. Dijeli objavljeno: 19. ožujak 2016. Poštovani, imam jedno pitanje na koje inače dobivam različite odgovore. Radim u firmi koja inače radi nedeljom i svaki osmi dan mi je slobodan. Ove godine se poklopilo da mi slobodan dan pada na Uskrs (nedelja). Taj dan ne radi nitko u firmi. Zanima me imam li pravo na drugi slobodan dan ili mi se Uskrs računa u dan tjednog odmora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 19. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2016. Po mom mišljenju, nemate pravo na drugi slobodan dan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninanana odgovoreno: 20. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 20. ožujak 2016. Također sam mišljenja da, nažalost, nemate pravo na drugi slobodni dan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SmandyS odgovoreno: 23. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 23. ožujak 2016. Po mom skromnom mišljenju - Zadnja izmjena ZR preraspodjela i prekovremeni rad - Imate pravo koristiti "dan tjednog odmora" prvog slijedećeg radnog dana ili nekog drugog radnog u tjednu nakon blagdana. Poslodavac je dužan omogućiti radniku, koji radi sve dane u tjednu, dakle i nedjeljom, korištenje dana tjednog odmora u dan koji bi inače morao odraditi. Budući da na blagdan ni sam poslodavac ne radi, tog dana ne može radniku "omogućiti" da koristi tjedni odmor, na kojeg je pravo stekao zbog rada u dane tjednog odmora, propisane zakonom. Pogrešno je "dan tjednog odmora" positovjećivati sa "slobodnim danom" koji se koristi pri iskorištavanju prava "ne raditi zbog odrađenih , a ne isplaćenih sati rada u prekovremenom radu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.