pupe0025 objavljeno: 22. ožujak 2016. Dijeli objavljeno: 22. ožujak 2016. Pozdrav, molio bi vas da mi malo pomognete oko ove situacije. Nakon oceve smrti u katastru smo upisani ja i sestre, svak u svojim udjelima. U ZK su upisani neki stoti ljudi, 50-ak ljudi koji nemaju veze sa tom parcelom. Nemam nikakav dokaz (ugovor o kupoprodaji ili nesto) da je otac to od nekog kupio ali 'od uvijek' smo posjednici te parcele. Zanima me kako da sredim ZK stanje i da se u ZK upišemo ja i sestre? Hvala, piozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 22. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 22. ožujak 2016. U katastru ste upisani temeljem rješenja o nasljeđivanju,glede čega možete ići sa pojedinačno ispravnim postupkom. U prilogu vam je forma prijedloga: OPĆINSKI SUD U ________________ ZEMLJIŠNO KNJIŽNI ODJEL-OPĆINSKOG SUDA U ________________ Zemljišno knjižni predmet Podnositelj________________________________________________________ (ime i prezime) _________________________________________________________ (adresa, OIB, telefon, e-mail) P R I J E D L O G ZA POKRETANJE I OTVARANJE POJEDINAČNOG ISPRAVNOG POSTUPKA ZA : z.k.ul.br._________________________ k.o._________________________________ U zemljišnoknjižnom ulošku br.______________k.o._______________________ upisana je/su kč.br._____________________________________________________, te ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________. Taj upis ne odražava stvarno stanje, jer je obzirom na niz promjena koje su nastale u međuvremenu u odnosu na vlasničke odnose, temeljem isprava i to: __________________________________ te je stanje potpuno drugačije, a stvarni vlasnik tih nekretnina je/su podnositelj-i ovog prijedloga (ime i prezime)________________________________(adresa)_______________________ ___________________________________. Kao dokaz prilažem: a) Ugovor b) posjedovni list c) saslušanje svjedoka (ime i prezime svjedoka te točna adresa) _____________________________________________________ _____________________________________________________ Vlasništvo sam stekao temeljem navedenih isprava i to:_________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ . Kako redovnim putem ne mogu ostvariti upis svog prava u navedenom zemljišnoknjižnom ulošku, i time uskladiti faktično i zemljišnoknjižno stanje smatram da postoji opravdani razlog za otvaranje pojedinačnog ispravnog postupka u smislu čl. 200 stavak 1. Zakona o zemljišnim knjigama i podnoseći ovaj prijedlog molim da sud pokrene pojedinačni ispravni postupak te isti otvori. Stoga predlažem da se 1.) glede zemljišnoknjižnog uloška br.______________k.o.____________________ _______________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ kojem je u korist __________________(navesti ime i prezime te točnu adresu) upisana katastarska čestica br._________________________ _______________________________________provede ispravni postupak. 2.) Odredi zabilježba prijave ovog prijedloga i zabilježba pokretanja i otvaranja pojedinačnog ispravnog postupka. U ____________, dana_________________ Podnositelj prijedloga: ________________________ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.