raptor94 objavljeno: 24. ožujak 2016. Dijeli objavljeno: 24. ožujak 2016. evo ovako, 18. rujna 2015. sam osuđen zbog prijetnje smrću majci na 10 mjeseci uvjetno na rok kušnje od 2 godine te na mjeru obaveznog liječenja od alkohola i drugih ovisnosti...u vrijeme počinjenja kaznenog djela sam imao 19 godina...sad me zanima da li se ta uvjetna presuda može opozvati ako počinim isto kazneno djelo ili bilo koje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 24. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2016. Dakako. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
raptor94 odgovoreno: 24. ožujak 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2016. kako mislite?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 24. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2016. Mogućnost opoziva uvijek postoji, a u nekim slučajevima on je obvezatan, što će reći da su čak i sudu ruke vezane, mora je opozvati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
raptor94 odgovoreno: 27. ožujak 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 27. ožujak 2016. niste shvatili pitanje...da li se uvjetna opozove samo ako počinim isto kazneno djelo, ili bilo koje da počinim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 27. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 27. ožujak 2016. Moguće je kod bilo kojeg kaznenog djela, ne mora biti isto. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 27. ožujak 2016. Posve pojednostavljeno - ako počinite bilo koje kazneno djelo za koje vam se izriče kazna zatvora u trajanju preko 1 godine, opoziv je obvezatan, dakle sud nema izbora već mora opozvati, a za sve druge kazne/sankcije, opoziv je moguć, dakle ne obvezatan, već ovisi o ocjeni konkretnog suca hoće li ili ne opozivati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.