juricaf objavljeno: 24. ožujak 2016. Dijeli objavljeno: 24. ožujak 2016. Poštovani. Ja sam vlasnik poslovne nekretnine koja je bila u zakupu od strane zakupnika prijašnjih 15 ak godina. Trenutno je zakupniku ugovor istekao prije 6 mjeseci i zakupnik odbija izaći iz nekretnine. Ja ustupam svojoj tvrtci moj prostor u zakup ovjerenim ugovorom kod javnog bilježnika. Koji način je najbezboniji i legalan da se zakupnik, koji odbija izaći, izbaci van? Ili kako mogu doći do dokumenta o delužaciji? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 24. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 24. ožujak 2016. U ovom roku od 6 mjeseci on i dalje plaća zakupninu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
juricaf odgovoreno: 25. ožujak 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 25. ožujak 2016. Ne. Najamnina nije bila placena od rujna Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 25. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 25. ožujak 2016. Poštovani. Ja sam vlasnik poslovne nekretnine koja je bila u zakupu od strane zakupnika prijašnjih 15 ak godina. Trenutno je zakupniku ugovor istekao prije 6 mjeseci i zakupnik odbija izaći iz nekretnine. I što ste čekali ovih 6 mjeseci??? Pa ja bi im drugi dan počto sam stekao i uknjižio vlasništvo predočio opcije - dogovor ili 'rat' (tužbe, prijave, dopisi prema komunalnim tvrtkama)... Ja ustupam svojoj tvrtci moj prostor u zakup ovjerenim ugovorom kod javnog bilježnika. Samo si pravite dodatne probleme ovakvim besmislenim potezima... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 25. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 25. ožujak 2016. Trenutno postoji zakonska presumpcija da je sklopljen ugovor o zakupu na neodređeno, neovisno o tome što on ne plaća zakupninu, pa je stoga prvo (poštom preporučeno s povratnicom) potrebno otkazati zakup, poštujući pritom otkazni rok od 8 dana (osim ako ste ga drugačije precizirali, u što sumnjam). U istom pismenu jasno navedite kako u slučaju proteka otkaznog roka, a da zakupnik nije izišao iz prostora i predao ga vama u posjed, slijedi kaznena prijava nadležnom DORH-u za kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma ili poslovnog prostora, tužba za neplaćenu zakupninu te naknadu štete i prisilno iseljenje. Pa ako se ogluši, tako i postupite. Ako ćete ga samoinicijativno "bacati" van, napraviti ćete si samo štetu i trošak, i to nemali, a najgore u svemu, izgubiti ćete dragocjeno vrijeme. Ovo jasno, pod uvjetom da će on to osporavati pred sudom, moguće da prihvati, ali obzirom na tijek događaja mišljenja sam da se ne isplati kockati. No, odluka je samo vaša. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.