ardea123 objavljeno: 31. ožujak 2016. objavljeno: 31. ožujak 2016. Poštovani, molim pomoć. Naime, kao pravnoj osobi ponuđena nam je prodaja poslovnog prostora. ( od strane druge pravne osobe).Kako je isti pod teretom, ne želimo ući u postupak kupnje nego u zakup istoga s namjerom otkupa kada tereti budu maknuti. Koja forma Ugovora je najbolja za tu opciju, naime želimo da mjesečna najamnina udjela u mozebitnu prodajnu cijenu ukoliko tereti budu maknuti, kako se u to nekom Ugovoru o zakupu poslovnog prostora s namjerom otkupa ili prvokupa najbolje zaštiti od ometanja posjeda od treće strane, tj. vjerovnika koji nisu dali suglasnost za zakup, najam, prodaju no isti se nisu niti usprotivili.? svaki savjet je dobrodošao. Hvala unaprijed! Citiraj
Matrix odgovoreno: 31. ožujak 2016. odgovoreno: 31. ožujak 2016. Pazite jednu stvar,ukoliko pod teretom mislite na hipoteku a dug se nebude vraćao,onda nema tog pravnog posla između vas i prodavca nekretnine koji će vas zaštititi od vjerovnika u smislu naplate duga iz opterećene nekretnine. Citiraj
ardea123 odgovoreno: 1. travanj 2016. Autor odgovoreno: 1. travanj 2016. Poštovani, ako sam dobro shvatila trbali bi u Ugovor o zakupu dogovoriti da se iz mjesečne najamnine namiruje i hipotekarni vjerovnik a ne samo posjednik, tada bi stvar bila izglednija te mi kao posjednici u dobroj namjeri zasticeniji? postoji li ta opcija? Citiraj
felixx odgovoreno: 1. travanj 2016. odgovoreno: 1. travanj 2016. ako sam dobro shvatila trbali bi u Ugovor o zakupu dogovoriti da se iz mjesečne najamnine namiruje i hipotekarni vjerovnik a ne samo posjednik, tada bi stvar bila izglednija te mi kao posjednici u dobroj namjeri zasticeniji? Takav ugovor bi vam trebala sastaviti stručna osoba, odvjetnik ili JB. Tu ima puno mogućnoti da izvisite. Imate tu jako puno mogućnosti da budete izigrani. Prvo, morate ugovoriti rokove i definirati što u slučaju da druga strana ne ispuni ugovor - uvjete raskida i naknadu štete. Jer, što ako jednostavno prođe 10 godina i druga strana ne ispoštuje dogovoreno, a vi niste to predvidjeli i definirali sankcije? Može vam vjerovnik (treća osoba) ovršiti nekretninu i prodati na dražbi. Može se u tijeku rješavanja pojaviti novi vjerovnik, itd... Na kraju kupite noćnu moru. Dobar ugovor vas može zaštititi, i vrijedi platiti za takav ugovor. Citiraj
ardea123 odgovoreno: 1. travanj 2016. Autor odgovoreno: 1. travanj 2016. Naravno da zbog kompleksnosti situacije kanim tražiti sastavljanje ugovora od strane stručne osobe, ukoliko se odlučimo na isto. Skupljam informacije da bih dobila bar okvirni uvid u sto bi se upustili ako bi isli sa ugovorom o zakupu. Nisam naglasila, u ZK ulošku postoji zabilježba ovršivosti tražbine, sto bi znacilo da se krenulo u postupak ovrhe tj. javne dražbe? Ili? Citiraj
Matrix odgovoreno: 3. travanj 2016. odgovoreno: 3. travanj 2016. u ZK ulošku postoji zabilježba ovršivosti tražbine, sto bi znacilo da se krenulo u postupak ovrhe tj. javne dražbe? Ili?takva kupoprodaja je i više nego rizična. Citiraj
G-man odgovoreno: 3. travanj 2016. odgovoreno: 3. travanj 2016. Moja preporuka - pronađite nešto drugo. Citiraj
felixx odgovoreno: 4. travanj 2016. odgovoreno: 4. travanj 2016. Nisam naglasila, u ZK ulošku postoji zabilježba ovršivosti tražbine, sto bi znacilo da se krenulo u postupak ovrhe tj. javne dražbe? Ili? Ovo nije tek 'teret' u smislu npr. nekog kredita koji prodavatelj uredno podmiruje. To je jasan signal da je taj od kojega islite to unajmiti u debeloj gabuli. Moj savjet bi bio isti kao i od kolega - izbjegnite u ovakvom slučaju bilo kakav ugovor. Sada imate prostora za najam koliko hoćete. Ne znam kojom se djelatnošću bavite, ali mnogi griješe što za svoju djelatnost odabiru neki skupi i 'atraktivni' punkt (ovisi i o vrsti posla, naravno). Taj prostor bi se obzirom na okolnosti lako mogao naći i na dražbi za koju godinu, pa ga tada možda možete kupiti u pola cijene. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.