Mario_J objavljeno: 2. travanj 2016. Dijeli objavljeno: 2. travanj 2016. Poštovani, imam upit u vezi otkazivanja (novog) ugovora o radu koji nije stupio na snagu (stavka stupanja je sredina ovog mjeseca) Trenutno radim kao sezonski radnik u ugostiteljstvu s ugovorom na neodređeno (potpisujem produženja na mjesečnoj osnovi). S obzirom da sam potpisao produženje ugovora o radu, s danom stupanja na snagu 15.4, a u međuvremenu sam dobio ponudu za bolje plaćeni posao (koje je došla nakon potpisivanja), da li je moguće otkazati potpisano produženje navedenog ugovora neovisno o (ne)milosti trenutnog poslodavca ? Trenutni ugovor traje mi 14.4, a poslodavac puše toplo-hladno (više hladno) pa se nadam da je moguće to obaviti bez njegovog pristanka (otkazni rok u trenutnom ugovoru je 15 dana i to sam spreman odraditi). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 3. travanj 2016. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2016. Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme moguće je redovno otkazati isključivo ukoliko je takva mogućnost predviđena samim ugovorom. U protivnom ostaje samo mogućnost izvanrednog otkaza (za što morate imati opravdan razlog i obrazložiti ga, te ga poslodavac teoretski može pobijati) ili će ugovor o radu isteći protekom vremena na koje je sklopljen. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.