Jump to content

Otkazivanje potpisanog ugovora o radu prije stupanja na snagu (produženje ugovora)

Mario_J

Preporučene objave

Poštovani, imam upit u vezi otkazivanja (novog) ugovora o radu koji nije stupio na snagu (stavka stupanja je sredina ovog mjeseca) Trenutno radim kao sezonski radnik u ugostiteljstvu s ugovorom na neodređeno (potpisujem produženja na mjesečnoj osnovi).

S obzirom da sam potpisao produženje ugovora o radu, s danom stupanja na snagu 15.4, a u međuvremenu sam dobio ponudu za bolje plaćeni posao (koje je došla nakon potpisivanja), da li je moguće otkazati potpisano produženje navedenog ugovora neovisno o (ne)milosti trenutnog poslodavca ?

Trenutni ugovor traje mi 14.4, a poslodavac puše toplo-hladno (više hladno) pa se nadam da je moguće to obaviti bez njegovog pristanka (otkazni rok u trenutnom ugovoru je 15 dana i to sam spreman odraditi).

Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme moguće je redovno otkazati isključivo ukoliko je takva mogućnost predviđena samim ugovorom. U protivnom ostaje samo mogućnost izvanrednog otkaza (za što morate imati opravdan razlog i obrazložiti ga, te ga poslodavac teoretski može pobijati) ili će ugovor o radu isteći protekom vremena na koje je sklopljen.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija