Jump to content

Firma dala lažnu dokumentaciju za kredit


nfranjc1

Preporučene objave

Poštovanje!

U srpnju 2014.sam se zaposlio u jednoj privatnoj ugostiteljskoj firmi.Rečeno mi je da će mi se prvi Ugovor o radu napraviti na rok od 2 mj.,a budemo li i poslodavac i ja zadovoljni "napraviti će mi se onda ugovor",citiram vlasnicu obrta.

Kako sam nastavio i nakon tog roka najnormalnije raditi i dalje,a nikakav svoj primjerak Ugovora o radu nisam tamo nikada primio,nakon isteka 12 mjeseci upitao sam vlasnicu obrta da li bih mogao dobiti garancije i potvrde od firme koje traži banka kako bih izvadio "zamjenski" kredit.

Prosjek plaće mi je bio iznad prosjeka plaće u RH,6200 kn u prosjeku za bilo koja 3 mjeseca,a osim prosjeka plaće UVJET da bi se moglo uopće pregovarati sa bankom je bio i rad na neodređeno vrijeme.Tražili su i tzv.Bon2,na kojem je vidljivo da je firma solventna,te da u posljednjih 6 mjeseci ima priljev od 3 600 000 kn.

Napominjem jer je to važno,da sam kod tog poslodavca radio daleke 2000.-e godine i usprkos nastojanjima vlasnice obrta da ostanem raditi kod njih,ja sam tada nakon 2,5 godine otišao u drugu firmu na bolje uvjete.

Kada mi je prije 6 god. poginula supruga i ostao sam sa dvije male djevojčice od 6 i 7 god.,nisam imao par godina prave želje ni snage da nastavim živjeti i raditi kao prije toga-sve se je raspalo.

Imao sam i požar u isto vrijeme kada i sprovod,te sam ostao bez pola kuće.

Sve što se dalo sam popravio kreditima,pa ih objedinio u jedan,pa na kraju odlučio da sada imam zaista odličnu plaću,dosta blizu mjesta u kojem živim,te da bi taj kredit koji imam(80 000) kn zamjenio novim kojim bi zatvorio postojeći i želio sam da mi ostane za O.A.koji mi je osnovni uvjet za rad.Duševno i fizički sam se oporavio i optimistično razmišljao o tom novom kreditu.

Kada sam trebao dokumentaciju iz firme,između ostaloga sam dobio i Potvrdu poslodavca o radu na neodređeno vrijeme.

U kolovozu 2015.banka mi je kredit odobrila,platila postojeći i ostalo je za neke sitnice i 6000 eura za koje sam kupio automobil.

No,moja nevolja počinje čim sam kredit dobio i zahvalio se vlasnici obrta na dobroj volji što mi je htjela izaći ususret i prikupila mi te sve razne potvrde,bonove,itd...

Kada sam i automobilom došao na posao i kada je ona shvatila da je novac sada potršen,odmah,ali odmah,obavjestila me je da moj Ugovor o radu NIJE na neodređeno-nego određeno i traje još par dana,točnije do 1.10.2015.,te da mi se ugovor neće produžiti već na moje mjesto dolazi neki novi radnik...

U firmi sam imao najveći prosjek jer je tako rekla da ja ne plaćam porez,jer sam ga oslobođen,a ona da,a ostalim djelatnicima svakog 1.og u mesecu isplaćuje onaj dio,u ruke.Osim menikojemu je na račun slala neuobičajene plaće.

Sada sam još uvjek na burzi,imam 1970 kn/mj od njih,a rata kredita je 2500 kn mjesečno,još 9.5 god.

Teško mi je radi djece kojoj stvarno ne uspijevam uz ovoliku ratu kredita bez onih velikih plaća pružiti puno,samo naj-osnovnije.

Još nisam blokiran,no ne znam do kada ću moći činiti čuda i provlačiti se kroz ušice igle...

Zanima me,jer na potvrdi Poslodavca stoji jasno naznačeno da je predaje pod krivičnom i materijalnom odgovornošću,da li ON može snositi posljedice za kredit koji je postalo nemoguće otplaćivati i koji je dobiven jer je firma banci dala neistinite i lažne podatke o mojem Ugovoru o radu i time u zabludu prvo dovela mene a zatim i banku.

Postoji li mogućnost da ispaštaju zbog svojih postupaka,a da se ja oslobodim ovog zla koje mi je počinjeno udaljavanjem sa radnog mjesta i 10 godišnjim zaduženjem?

U banci kažu "vi morate vraćati,vama je isplaćen",a da je isplaćen na temelju lažnih dokumenata čini mi se da im se ne da opterećivati sebe i svoje djelatnike.

Molim za pomoć!Svaki dobronamjeran savjet i komentar je dobrodošao i unaprijed se na njem zahvaljujem.

Član,Zabok

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija