drago1410 objavljeno: 18. travanj 2016. Dijeli objavljeno: 18. travanj 2016. (uređeno) Poštovani, molim savjet. Da li prema čl.107 Zakona o vlasništu, susjed koji je sagradio kuću na međi, može sav otpad od dosadašnjih radova, jednostavno ostaviti na našoj strani, bez da to očisti? Tu je naš travnjak i prostor za igru naše djece od 2 i 4 godine? To je bilo prije pola godine i mi smo to očistili i ponovo doveli u red radi sigurnosti malenih. Sada je najavio da uskoro planira raditi fasadu, odrezati granje naših voćaka koje mu smetaju za postavljanje skele i izvođenje posla. Inače mu voćke smetaju od kad je sagradio tu kuću i stavio prozore, sada ima dodatno opravdanje da ih ukloni. Mora li se nas ipak nešto pitati, barem ljudski tražiti odobrenje odnosno suglasnost ili se može radi svoje koristi štetiti drugome? Hvala uređeno: 18. travanj 2016. od Matrix Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 18. travanj 2016. Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2016. Poštovani, kad ste spomenuli čl.107, jeste li pročitali sva tri stavka, posebno 2 i 3? Što se tiće odobrenja, to vam je propisano čl.100 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 19. travanj 2016. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2016. Da li prema čl.107 Zakona o vlasništu, susjed koji je sagradio kuću na međi, može sav otpad od dosadašnjih radova, jednostavno ostaviti na našoj strani, bez da to očisti? Tu je naš travnjak i prostor za igru naše djece od 2 i 4 godine? To je bilo prije pola godine i mi smo to očistili i ponovo doveli u red radi sigurnosti malenih. Morao je sve to počistiti i dovesti vaše dvorište u prvobitno stanje i platiti vam i naknadu ako istu potražujete. Sada je najavio da uskoro planira raditi fasadu, odrezati granje naših voćaka koje mu smetaju za postavljanje skele i izvođenje posla. Inače mu voćke smetaju od kad je sagradio tu kuću i stavio prozore, sada ima dodatno opravdanje da ih ukloni. Kakvo uklanjanje voćki iz vašeg dvorišta???! A tko mu je uopće dozvolio da napravi prozore na međi? Ima li on dozvolu za tu kuću? Mora li se nas ipak nešto pitati, barem ljudski tražiti odobrenje odnosno suglasnost ili se može radi svoje koristi štetiti drugome? A zašto dozvoljavate da se susjed u vašem dvorištu ponaša kao da je njegovo? Pravo iz čl.107. st.1. ZV nije bezuvjetno niti susjed ima automatizmom pravo na to. Vi ste vlasnik! Da je meni tako ostavio nered, ne vi više prismrdio u moje dvorište. Ne bez naloga ili dogovora, i ne prije nego bi se dogovorili za svu naknadu štete - kako za nered koji je prije ostavio, tako i za svaki budući nered koji ostavi, za štetu nanesenu voćkama ako ih bude morao rezati i za korištenje zemljišta. A kad je tako bezobrazan, ta cifra nikako ne bi imala manje od četiri nule. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
andreja204 odgovoreno: 21. travanj 2016. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2016. Poštovani, molim savjet. Da li prema čl.107 Zakona o vlasništu, susjed koji je sagradio kuću na međi, može sav otpad od dosadašnjih radova, jednostavno ostaviti na našoj strani, bez da to očisti? Tu je naš travnjak i prostor za igru naše djece od 2 i 4 godine? To je bilo prije pola godine i mi smo to očistili i ponovo doveli u red radi sigurnosti malenih. Sada je najavio da uskoro planira raditi fasadu, odrezati granje naših voćaka koje mu smetaju za postavljanje skele i izvođenje posla. Inače mu voćke smetaju od kad je sagradio tu kuću i stavio prozore, sada ima dodatno opravdanje da ih ukloni. Mora li se nas ipak nešto pitati, barem ljudski tražiti odobrenje odnosno suglasnost ili se može radi svoje koristi štetiti drugome? Hvala Ako ste čistili za njim dosada i dali da šeta po Vašem dvorištu...dopustili ste to sami. Za svako korištenje Vašeg zemljišta mislim da imate pravo nakon izvršenog posla na propisanu naknadu i vraćanje stvari na svoje mjesto, kako je zatekao kad je počeo graditi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.