Jump to content

rokovi


hasko

Preporučene objave

U mnogim stavkama ZOR-a piše ..... ako podnese nakon 15 dana od dana saznanja. Šta to točno znači ? 15 dana od dana nastanka štetnog događaja ili 15 dana od saznanja da je neki postupak poslodavca bio nezakonit i štetan po radnika, a radniku nije dato objašnjenje razloga postupanja poslodavca. Nategnuto ,znam , ali molim mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 133.

 

(1) Radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku od petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od saznanja za povredu prava zahtijevati od poslodavca ostvarenje toga prava.

 

Zanima me ovaj dio "...saznanja za povredu prava...". Šta ako je radnik nakon toga saznao da mu je neko pravo zakonski povrijeđeno, a poslodavac nije obrazložio zbog čega je poduzeo mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo probat kroz primjer - poslodavac vam smanji plaću i dostavi odluku o smanjenju plaće s bezveznim obrazloženjem, tu vam rok teče od dostave te odluke, a u slučaju da vam je smanjio plaću, a da vam nije dostavio odluku sa obrazloženjem, tu vam rok teče od dana kada ste saznali da vam je plaćeno manje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija