panonian objavljeno: 20. travanj 2016. objavljeno: 20. travanj 2016. Poštovani molim vas za pomoć! Kako bi rješio svoje stambeno pitanje odlučio sam se isplatiti polusestri njezinu polovicu, a otac je vlasnik druge polovice obiteljske kuće. sestru sam Isplatio putem stambenog kredita tako da sam joj kupio stan a ona meni "darovala" njezinu polovicu. banka je tražila hipoteku na kuću. Ja sam time zaista rješavao moje suprugino i djetetovo stambeno pitanje i nema nikakvih muljanja. da li mogu biti oslobođen poreza jel kvadratura ne prelazi 60m2. problem je što je napravljen darovni ugovor a ne kupoprodajni i na kontu toga moja obitelj i ja ne možemo biti oslobođeni poreza na prvu nekretninu, a ona to zaista i je. Citiraj
Matrix odgovoreno: 20. travanj 2016. odgovoreno: 20. travanj 2016. problem je što je napravljen darovni ugovor a ne kupoprodajništo će reći da u smislu čl.11/a nije ispunjen prvi uvjet(kupoprodaja) da bi bili oslobođeni od plaćanja poreza na promet nekretnina Citiraj
bovu odgovoreno: 21. travanj 2016. odgovoreno: 21. travanj 2016. Poštovani molim vas za pomoć!Kako bi rješio svoje stambeno pitanje odlučio sam se isplatiti polusestri njezinu polovicu, a otac je vlasnik druge polovice obiteljske kuće. sestru sam Isplatio putem stambenog kredita tako da sam joj kupio stan a ona meni "darovala" njezinu polovicu. banka je tražila hipoteku na kuću. Ja sam time zaista rješavao moje suprugino i djetetovo stambeno pitanje i nema nikakvih muljanja. da li mogu biti oslobođen poreza jel kvadratura ne prelazi 60m2. problem je što je napravljen darovni ugovor a ne kupoprodajni i na kontu toga moja obitelj i ja ne možemo biti oslobođeni poreza na prvu nekretninu, a ona to zaista i je. od sestre si trebao kupiti njen dio kuće (napraviti kupoprodajni ugovor). samo za kupovinu prve nekretnine imaš poreznu olakšicu (dar ili nasljedstvo ne) . platio si porez na darovani dio kuće. platio si darovani dio kuće. zar ti nije bilo logično da napraviš kupoprodajni ugovor? Citiraj
panonian odgovoreno: 22. travanj 2016. Autor odgovoreno: 22. travanj 2016. Naravno da bih i napravio kupopdajni ugovor ali banka nije odobrila stambeni kredit da ja kupim njezin dio na toj nekretnini. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.