Jump to content

Putni troškovi za trajekt


Ens

Preporučene objave

Pozdrav svima. Imam "problemčić" sa školama u pogledu putnih troškova.

 

Naime, ne isplaćuju mi potpune troškove prijevoza, točnije - trajektnu kartu za automobil. Naime, živim na otoku i da dođem na posao moram putovati automobilom do trajektnog pristaništa, a onda zajedno sa autom prelazim na kopno nakon čega vozim još 20ak km do posla. Nikakve međumjesne linije nema, te sam primoran služiti se osobnim automobilom. Kao zaposlenik u obrazovnoj ustanovi, poslodavca obvezuje Temeljni kolektivni ugovor, koji u čl. 67 stavak 11. tvrdi:

Poslodavac zaposleniku kupuje mjesečnu ili godišnju kartu ili mu nadoknađuje stvarne troškove prijevoza, prema predočenim računima, odnosno kupljenim prijevoznim kartama, o čemu se zaposlenik mora izjasniti na početku godine.

 

Ja se ovdje pozivam na ovaj članak i na konkretno "stvarne troškove prijevoza". Tvrdim da se moja trajektna karta za automobil poistovjećuje sa "stvarnim troškovima prijevoza" te ih uredno dostavljam tajništvu škole. Vodstvo škole tvrdi da u ovom članku nije konkretno spomenut "trajekt" te se mora tražit tumečenje Povjerenstva koje je nadležno za tumečenje TKUa?!?! Ja sam ostao WT*!?!? Znači, prema njima, potrebno je da pravno tijelo - povjerenstvo - kaže kako je trajektna karta doista stvarna i spada u putne troškove?!?!

 

Oni u školi znaju gdje živim i da mi je za dolazak na posao potreban auto i trajekt, po svim definicijama trajektna karta je fizički dokaz stvarnog putnog troška jer je: 1. stvarna i 2: moram je platit - trošak je.

 

Ne vidim smisao u filozofiranju i traženju mišljenja povjerenstva. Naime, želim izbjeći to povjerenstvo jer sam ga već kontaktirao i jer se ono prema svim slučajevima koje znam - nikada niti ne sastaje. Odgovor ne dobivam mjesecima te sam mišljenja da ono uopće nije potrebno jer:

 

Trajektna karta po definiciji rječnika stranih riječi spada pod pojam "stvarni trošak prijevoza".

 

Može li neki pravni savjet, odn. mišljenje nekog pravnika jesam li u pravu što se tiče boldane tvrdnje.

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta reći, a da bude pristojno?

 

Iskreno, ne čudi me previše ovakva filozofija vašeg poslodavca, obzirom na kadroviranje. Naravno da ste u pravu, ako nema apolutno nikakve druge varijante.

 

Ili možda oni žele da vi dođete autom do pristaništa, ukrcate se "pehaka", a kad izađete naručite taksi da vas pokupi i odvede do posla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija