Jump to content

Djete živi sa ocem, majka traži ismjenu


Petoma

Preporučene objave

Nakon sporazumnoga raskida braka i dogovora da dijete od 4 godine ( curica) živi s ocem. Majka odmah nakon raskida zajednice i prije rastave braka odlazi s dečkom u drugi grad i viđa dijete svaki drugi vikend ( takva je presuda) . Sad se vraća ponovo u grad nakon 1,5 godine i želi da viđa dijete češće. Ok. E sada problem je što svako preuzimanje djeteta prolazi sa kidanjem djeteta iz moga naručja i plakanjem. Iskreno i ja sam se navikao na ovaj tempo života, a i osobno teško podnosim viđanje bivše supruge.

Zanima me u praksi, što bi bilo realno na koliko često u ovoj novoj situaciji bi czss mogao dodjeliti djete da živi s majkom. Osobno bi volio da ima uz 2 vikenda i još dva popodneva u tjednu, ali ne znam dali je to realno.

Sve je OK, ako djete bude željelo ići kod mame, ali ako ne bude željelo, što bi mogla biti neka granica koju bi CZSS dao. Htio bi izbjeći prepucavanja da odmah to dogovorno sam ponudim.

 

Usput majka ima i bolja primanje, ali tako je bilo i u trenutku razvoda braka. Ne znam dali se to gleda kao velika prednost. A u zapisniku suda piše da je izjavila da sam dobar roditelj. Valjda i to nešto znaći, je.emu vraga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
što se tiče kontakata majke s djetom.ako je određen termin sudski možete ga poštivati a i ne morate.ako ste u relativno dobrm odnosu da se možete dogovoriti sa bivšom suprugom i da ste sigurni da će poštivati dogovor.možete dogovarati termine s njom bez da obavještate centar i sud.

 

Termine majke poštujem 100%, kad majka želi ( radnim danom) dopustim da vidi dijete, do sada sam dopuštao ako želi da i vikendom kad nije njen termin vidi dijete posljepodne, više ne želim jer mi cjeli vikend onda bude stresan.

Prijeti mi sada da će uzeti sebi dijete i odvesti u drugi grad. Ima partnera novog ( imala ga je i dok je bila sa mnom u braku) imaju oboje odlične plaće . Znam da imamo zajedničku skrb , ali ne želim da mi kćer odgajada neki čovjek koji je svoje dvoje djece od godinu dana ostavio da bude sa ljubavnicom.

 

Kakva je praksa, ako ja radim imam dobar stan, dijete napreduje i sretno je samnom (iako joj mama nedostaje naravno), dali mi je sud može oduzeti? Mogu li se opustiti i poslati mamu u PM.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija