Jump to content

Anketni listiću firmi


anonimno

Preporučene objave

Danas sam dobio na poslu anketni listić koji moram ispuniti do sutra u kojem je među ostalim pitanjima i pitanje o tome vodi li se kazneni postupak protiv mene i jesam li dosad kažnjavan.Pošto sam nepravomoćno osuđen zbog napada na službenu osobu(uvjetna kazna) zanima me da li sam dužan to navesti u toj anketi i ima li pravo moj poslodavac to pitati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima, a i da nema to nije teško provjeriti.Nitko ne voli da u firmi ima zaposlene osobe koje su kazneno kažnjavane (ali to je uglavnom za pronevjere,krađe, gospodarski kriminalitet........) kada ima jako puno poštenih ljudi bez posla. Ovo za napad na OSO i nije neko teško KD jer lako se posvađati sa službenim osobama (vjerojatno policajcima).Čudi me da Vam sudac nije odredio prekršajnu prijavu za to djelo (vjerovatno je bilo i tjelesnog obračunavanja pa je tako ispalo). U određenim tvrtkama uvjet zaposlenja je i da niste do sada kažnjavani ili pod istragom ali to je druga priča.

Pozdrav.

 

:pivo: :pivo: :pivo: :clint:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer podaci o osuđivanosti nisu dostupni svakom poslodavcu ili bilo kojoj drugoj osobi kada ona to poželi..

osim toga, u ovom postupku koji još nije završen (nije pravomoćan!) ne znači i da će biti donesena osuđujuća odluka, jer postoji i pravo žalbe, tako da ste sve dok nema prav. presude vi neosuđivana osoba.. pa čak i tada, poslodavcu niste dužni dati/reći ove podatke..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija