Jump to content

prava iz zakona o radu na određeno vrijeme - crveni križ


ckalja

Preporučene objave

Poštovani ;

prije nekog vremena zaposlio sam se u gradskom društvu crvenog križa kao vozač-dostavljač -kuhinjski radnik.Primljen sam kao SSS ali imam završenu VŠS spremu.U ugovoru mi stoji da ću raditi puno radno vrijeme od 40 sati tjedno,te da su radno vrijeme i raspored radnog vremena utvrđeni Pravilnikom o radu.

Moja pitanja su :

1.radim od 08 - 15 svaki dan od pon. do čet. s tim da petkom počinjem u 07 sat, subotom od 08 pa do 15 ili kad se ne radi subotom onda moram doći u nedjelju od 08-15 sati,ako padne na blagdan isto tako se radi.Taj prekovremeni rad nije plaćen niti je dohodak uvećan za rad vikendom ili blagdanom.Stoga me zanima kome se mogu obratiti za zaštitu svojih prava ako su povrijeđena i kako da ista zaštitim? Pravilnik o radu mi je nedostupan.Nekad se zna dogoditi i da se ostane i do 17 sati.Pri svakom dolasku na posao uredno se potpisujem u bilježnicu u koju poslodavac vodi evidenciju o uposlenicima. Pošto se radi o Crvenom Križu kažu da oni taj višak sati smatraju kao volontiranje. Na razgovoru za posao rečeno mi je da će se eventualno raditi jedan dan u vikendu ali samo po potrebi i to jednom mjesečno,ali radi se baš svaki vikend u mjesecu ( jednom subotom drugi vikend nedijeljom i tako naizmjenice )

2. Da li mi moraju priznati VŠS spremu i plaćati po istoj ili kao SSS ( u prošloj firmi sam bio zaposlen na osnovi VŠS.?

3. Da li se zakon o radu primjenjuje i na gradsko društvo crvenog križa ili oni padaju pod neki drugi zakon i tko je nadležan za provedbu nadzor i poštivanje radnog vremena?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru te se ispričavam ako je slična tema već bila pokrenuta...

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija