Jump to content

Ljetni obrt/jdoo kombi s hamburgerima - dozvole za bit na trgu/plazi i sl. info


DennyC

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Imam par pitanja u svezi pravila igre, tj. zakona i procedura kod pokretanja ovakve vrste posla.

Duže vremena s par poznanika skupljam kapital da otvorimo nebitno jdoo, obrt sto god sugerirate da je jednostavnije i uzmemo onaj kombi/kamp kucicu s stednjakom za pravit hambice i sl.

Sad mene zanima što je meni sve potrebno od dozvola i svega i svačega ako bih takav kombi u kojem bi pekli hambice i prodavali coca cole, ako bi ga htjeo staviti recimo jedan dan u blizini rive na moru. I drugi dan u blizini plaže. Zaposlio studente na 3-4mj tokom sezone i radio i 0-24h.

Sad sta su pitanja: Sto mi je pametnije za otvarat jdoo, doo, obrt ili dr?

Što mi je potrebno od dozvola da budem uz trg ili plazu, kom se za takve dozvole obracam i dali i uopce trebaju? Kolko takve dozvole kostaju ili sl? A sto se tice studenata i sl. dali mora itko imati potrebnu kvalifikaciju za ikakve poslove kuharstva ili sl, ili onu sanitarnu nekakvu provjeru i te fore?

 

Ugl. da skratim. ukratko me zanima proces od otvaranja takve firme do svih prepreka koje mi stoje na putu realizaciji takve price.

 

Hvala svima unaprjed na pomoci :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bog, ovako prvo moras odluciti sam izmedju obrta ili jdoo-a. Ako ides na obrt, to je ugostiteljska djelatnost te je vezana sto znaci da moras ili posjdovati svjedodžbu ili osposobljenost za ugostitelja (kuhar, konobar, hot.tur.tehnicar škola ili tečaj posluzitelj jela i pića/priprematelj jedn. jela i slastica) ili zaposliti nekoga tko to ima jer je ta osoba onda stručni djelatnik u obrtu. Ukoliko ides na jdoo to ti zasad netreba (U Zakonu stoji da trebaju i firme ali pravilnik jos nije donesen).

 

Bez obzira isao kao obrt ili jdoo, procedura minimalnih uvjeta za tu vrstu objekta jednostavnih usluga u priključnom vozilu je ista. Znaci moras u Ured drzavne uprave podnijeti zahtjev, uz to ide dokaz o registraciji obrta/jdoo s odgovarajućom djelatnošću, prometnu dozvolu tog objekta i atesti (struja, voda, buka i ventilacija). Komisija ti pogleda ugostiteljski objekt u kojem moras imati dvodjelni sudoper s toplom/hladnom vodom ili jednodjelno ako se pranje obavlja perilicom, moras imati rashladne uređaje te koševe za otpatke na nožno otvaranje. Od ureda dobiješ rješenje bez ikakvog rješenje/suglasnosti lokalne samouprave jer ti je objekt pokretan, ali MORAŠ imati tu suglasnost grada ili općine na čije javne površine staješ za sebe ako ti naleti inspekcija. Dakle od Ureda državne uprave minimalne uvjete a od lokalne samouprave dopuštenje za lokaciju.

 

Rješenje Ureda drž. uprave ti vrijedi bilo gdje u RH, uz uvjet da ishodis mjesto od lokalne samouprave po potrebi. Što se tiče cijena jedino znam da se obrt otvara za 270 kn i na zahtjev za min.uvjete ide jos 220 kn. Za osnivanje jdoo-a nisam siguran za cifre kao ni za ateste. Eto... pa sretno! ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija