Jump to content

Razrješenje direktora d.o.o.


legalis73

Preporučene objave

Radio sam u firmi kao direktor koja ima pretežitu djelatnost Popravak, servisiranje i održavanje motornih vozila. Odlukom NO opozvan sam sa mjesta direktora, a u Odluci o opozivu samo se navodi članak 424. ZTD. Razlog opoziva nije naveden u Odluci o opozivu.

Dok sam obnašao dužnosti direktora, a obzirom da nisam bio zadovoljan odlukama i ponašanjem NO, kao fizička osoba podnio sam zahtjev za osnivanje Ustanove. Osnovna djelatnost ustanove je obrazovanje odraslih.

Zanima me, da li je NO imao pravo izvršiti moj opoziv sa mjesta direktora zbog kršenja zabrane konkurencije (članak 429. odnosno 248. ZTD)?

Napominjem da trgovačko društvo u svojim djelatnostima nema obrazovanje odraslih, odnosno nisam mogao obavljati poslove koji ulaze u predmet poslovanja društva.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Djelatnost koju ste obavljali u NAVEDENOM DRUŠTVU,,je ne spojiva sa ustanovom koju ste registrirali.

Nisu va mpo tom članu smjeli,dati opoziv,,ali su mogli, jer se,koliko vidim radi o društvu koje je u privatnomvlasništvu,

Nisu vas opozvali, iz navedenog razloga, koji opisani član, navodi,,

več su vas opozvali kad su saznali,za DODATNU DJELATNOST SA KOJOM SE USKORO NAMJERAVATE BAVITI PARALELNO SA OVOM FUNKCIJOM,OPOZIV JE STRAH , DA SE , ZBOG SVOJE DJELATNOSTI NEČETE MOČI DOVOLJNO ANGAŽIRATI NA POSLU KOJI RADIZE !

NISTE SAMO NAVELI, DALI STE NAMJERAVALI SAMI IZAČI IZ DOSADAŠNJE FIRME,KAD VAM REGISTRIRANA USTANOVA POČNE RADITI,ILI STE TO NAMJERAVALI RADITIPARALELNO ?

NETKO IZ NADZORNOG ODBORA SE UPLAŠIO, DA NEČETE MOČI BITI DOVOLJNO AKTIVNI NA POSLU KOJI RADITE,

NAVEDENI ČLAN SU, STAVILI PRO-FORME RADI, DA TA RUBRIKA NE OSTANE PRAZNA I DA ,,,,ZAKONSKI ,,,BUDE POKRIVENO,I RAČUNALI SU,,DA VI NEČETE IČI ,,NA TRAŽENJE SVOJIH PRAVA RADI OTKAZA,,JER ČE VAS TO ISCRPLJIVATI,,I DA ČE TO PROČI,PO SISTEMU,,VUK SIT,,A OVCE NA BROJU !

 

POZ, FRENKI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija