Jump to content

zakup nekretnina jedinica lokalne samouprave


glazbenapgd

Preporučene objave

Pozdrav,

molila bih odgovor vezano za zakup nekretnina u vlasništvu jedinice lokalne samouprave. Radi se o situaciji u kojoj je grad osnivač odgojno-obrazovne ustanove, točnije glazbene škole. Škola svoju djelatnost obavlja u zgradi koja je u vlasništvu grada. Prostore smo dosad koristili bez naknade. Zanima me da li ima gdje u kojem zakonu izričito određeno da jedinice lokalne i područne samouprave moraju naplaćivati najam svojih ( gradskih) prostora? Oni se pozivaju na Zakon o zakupu poslovnog prostora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prostore smo dosad koristili bez naknade. Zanima me da li ima gdje u kojem zakonu izričito određeno da jedinice lokalne i područne samouprave moraju naplaćivati najam svojih ( gradskih) prostora? Oni se pozivaju na Zakon o zakupu poslovnog prostora.

 

Pokušajte shvatiti da su općine i gradovi pod sve većim pritiskom da 'stave nekretnine u funkciju' i ostvaruju neku dobit.

K tome, uz dužno poštovanje, kad je frka svi će reći - 'ma kome treba to muziciranje'. To je prva stvar koje se lako odreći kad dođe frka... (grado)načelnika natežu za rukav da otvori još vrtića, klub umirovljenika (glasači) ili računalnu 'radionicu'...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa slijedom ovoga, nigdje u Zakonu ne piše izričito da "moraju", ali da se zakonom uređuje zasnivanje zakupa...sadašnjem zakupniku, odnosno sadašjem korisniku, to da.

Da, meni zato nije bilo jasno na što se oni pozivaju i zašto bi mi bili obavezni plaćati najamninu. Dapače, meni se čini jako logično da osnivač svojoj ustanovi prepusti određeni prostor besplatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija