Jump to content

Ograda na međi


peppy_da

Preporučene objave

Dobar dan

Molio bih da me savjetujete šta napraviti. Sudskim putem sam morao definirati među između mene i susjeda. Susjed je stalno koristio moj dio posjeda jedan dio čak ogradio a kasnije morao rušiti jer nije bio na svojoj parceli. Uglavnom nije bilo dogovora sa njime nego sve to staviti na sud da sud kaže čije je šta. Sada kada je to konačno definirano zanima me da li je moguće na crti razgraničenja postaviti ogradu ili se moram maknuti od međe. ogradu bi stavio na svoju stranu. njegova strana me ne zanima. jednostavno ne želim da koristi dio mog posjeda. s time da se sa njime nemože komunicirati tj dogovarati u vezi bilo čega. Htio bih staviti ogradu na svoju stranu tj na crti razgraničenja međe a da nemoram imati njegov pristanak. da li je to moguće?

 

lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htio bih staviti ogradu na svoju stranu tj na crti razgraničenja međe a da nemoram imati njegov pristanak. da li je to moguće?

 

Postavite ogradu tako da je vanjski rub ograde (temelj) na međi. Obzirom da ste u konfliktu, bilo bi poželjno da napravite kakvu solidniju ogradu od betona, ili var temelj sa stupovima od solidnih cijevi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uff to je dvojni odgovor. Ako je definirana međa, izašao je sudac, mjernik... zapisničar i sve to završilo parnicom koja je difinirala čije je šta. znači da po toj crti na moju stranu mogu staviti betonsku ogradu a da susjeda ne pitam? jer nije mi jasan odgovor ako je na međi da trebam suglasnost susjeda koji mi živac pije. jer sam negdje pročitao da ako se maknem 5 cm od međe da mogu staviti ogradu a da susjeda ne pitam. tako da po tome bih se odrekao i tih 5 cm samo da imam mir. Moram se ograditi jer susjed ima živine koje slobodno hodaju a nema namjeru da ogradi svoj posjed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uff to je dvojni odgovor.

 

Nije dvojni odgovor - dobili ste isti odgovor.

 

Štovani Spitfire je spomenuo da postoji opcija da bi ograda išla jednako od međne crte s obje strane , to bi bila zajednička ograda i takvu ogradu je moguće postaviti samo u dogovoru susjeda.

 

Vi stavljate svoju ogradu, koja stoji na vašoj čestici, ali točno do ruba uz međnu crtu.

 

jer sam negdje pročitao da ako se maknem 5 cm od međe da mogu staviti ogradu a da susjeda ne pitam. tako da po tome bih se odrekao i tih 5 cm samo da imam mir. Moram se ograditi jer susjed ima živine koje slobodno hodaju a nema namjeru da ogradi svoj posjed.

 

Ne morate se micati od međe, samo ju nemojte prijeći. Tih 5 cm je ionako relativan pojam na terenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija