Jump to content

Skrbnistvo nad malodobnim djetetom


MLL

Preporučene objave

Pozdrav..

Imamo vanbracno dijete od 4 godine,veza je okoncana davnih dana,imam drugog partnera (sada vec supruga),i drugo dijete na putu. S ocem sam ostala u jako dobrim odnosima jer smatram da je za dijete potrebno tako. On zivi u drugom gradu,mi smo u Primorju a on u Slavoniji. Dijete je dolazio vidjet na jedan ili pol dana svaka tri mjeseca. U biti na moj nagovor. Njegova mama sa svog racuna svaki mjesec uplati 1000 kn jer on ne radi.

Moj suprug je u odlicnim odnosima sa curicom. Sve je bilo ok dok moj bivsi nije nasao djevojku koja je vrlo mlada i ljubomorna i radi nje nije bio vec 6 mjeseci vidjeti dijete. Izbrisao je i viber da mu ne mogu slat slike,a preko kojeg su se gledali i pricali,jako rijetko,ali jesu. Vec mjesecima ga molim da napravi skype no on mi na to kaze da nema interneta.

E sad,moje pitanje je:sto ja mogu napravit ili sto se uopce moze napravit da ja dobijem sva prava na nase dijete (u smislu,da joj promijenim prezime jer nosi njegovo i sto mi je jos bitnije dal je ikako moj suprug moze uzet pod nekakvo skrbnistvo ili nesto slicno). Dal je to moguce ako i njezin otac to dozvoli. Ja mu necu zabranit vidjanje ja samo zelim da to bude i sluzbeno "nase dijete" (suprugovo i moje) jer ocito je nova djevojka bitnija od nase curice. Inace,nismo nikad nista rijesavali preko czss jer kazem nije bilo potrrbe. Mozda nema ni sad,ali bi htjela da dijete ima nase (suprugovo i moje) prezime.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija