Jump to content

RADNIČKO VIJEĆE- upit


SanjinRI

Preporučene objave

Poštovani,

 

upit šaljem u svojstvu predsjednika Radničkog vijeća jedne županijske Zdravstvene ustanove. Radničko vijeće po novome ima mandat 4 godine te odabire jednog predstavnika u Upravno vijeće. Problem se očituje u činjenici da se odredba ZOR-a o mandatu mijenjala s 3 na 4 godine, a u međuvremenu se promijenilo Upravno vijeće kojemu mandat također traje 4 godine. Drugim riječima, moje je pitanje da li kolegica, koja je dosad imala dužnost predstavnika Radničkog vijeća u Upravnom vijeću, obnaša tu dužnost i dalje budući joj traje mandat u Upravnom vijeću iako joj je istekao mandat u Radničkom vijeću te se nije kandidirala za članstvo u novom Radničkom vijeću!? Došli smo u situaciju da imamo člana Upravnog vijeća kao predstavnika Radničkog vijeća, a koji nije član novoizabranog Radničkog vijeća.

Članak Statuta Ustanove kaže: "Članu Upravnog vijeća prestaje mandat prije isteka vremena na koje je izabran: opozivom, ostavkom ili gubitkom svojstva radnika u Ustanovi za predstavnika radnika imenovanog po radničkom vijeću. U slučaju prestanka mandata člana Upravnog vijeća, novom članu Upravnog vijeća mandat traje do isteka mandata člana umjesto kojeg je imenovan." Pravnica "gubitak svojstva radnika za predstavnika..." čita kao otkaz, a ja kao gubitak svojstva predstavnika radnika u Radničkom, a time i Upravnom vijeću.

Koje je Vaše stručno mišljenje te praksa u ovakvim slučajevima?

 

Zahvaljujem!

Sanjin

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija