Jump to content

Otvaranje obrta za izdavaštvo - problematika


Jelena Ščedrov

Preporučene objave

Poštovani,

obratila sam se lokalnoj ispostavi Ureda državne uprave jer želim otvoriti obrt za izdavaštvo. Napisala sam knjigu putopisnog karaktera (turistički vodič) koju želim sama izdavati i prodavati. Nemam namjeru baviti se drugim knjigama, već samo vlastitom.

 

Iskrsnuo je problem, jer obrt za izdavaštvo se ne otvara često. Gospođa iz Službe za gospodarstvo se sjeća da je prije dosta godina otvorila nekome obrt za izdavaštvo za distribuciju filmova(koji je u međuvremenu ugašen), i da je trebalo ishoditi neko rješenje od Hrvatske gospodarske komore (iako se radilo o obrtu, a ne o trg. društvu). Nažalost ne može se sjetiti o kakvom se rješenju radilo, jer je prošlo dosta godina i u međuvremenu nije imala sličan slučaj.

 

Da li itko zna o kakvom bi se rješenju radilo? Djelatnost koju mislim registrirati je NKD 58.11 - Izdavanje knjiga. Dakle, nema veze s videozapisima i sl.

 

Ako netko zna o čemu se radi, bila bih vrlo zahvalna.

 

Lp svima,

Jelena Ščedrov

 

P.S. U Narodnim novinama nisam pronašla nikakav zakon o izdavaštvu ili nakladništvu, zar je moguće da to kod nas ne postoji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija