Matija Osmakcic objavljeno: 13. svibanj 2016. Dijeli objavljeno: 13. svibanj 2016. Poštovani, svi Vi koji mi možda možete pomoći. Prije 12 dana sam usmenim putem dao otkaz poslodavcu, odnosno rekao sam mu da više ne mogu nastavit raditi i da naša daljnja suradanja nema smisla. Naime, da pojasnim situaciju, radio sam kod dotičnog gdina. od 04.1.2016, sa prijavom od 07.01.2016 na neodređeno. Sve je bilo odlično dok ostali radni kolege (njih troje) nisu počeli davati otkaze, ne odmah, ali u roku od dva mjeseca sam ostao potpuno sam sa direktorom. Nakon odlaska kolega, upozorio sam šefa, da ja posao koji moram raditi, neću moći kvalitetno napraviti zbog premalo iskustva u ovoj grani poslovanja, te kako bi bilo pametno da zaposli još nekoga sa Višom stručnom spremom, na što je on odgovorio da nema potrebe, da ćemo sami sve odraditi, ja se nisam bunio, jer ipak sam ja novi, pa bolje da šutim. E nakon svega nekoliko dana sve je krenulo niz brdo, počelo je konstanto omalovažavanje, vrijeđanje, psovanje, komentari i uvrede na nacionalnoj razini i slično. Upozorio sam gdina. da ponašanje nije primjereno i da si ja kao djelatnik neću dopustiti takav način razgovora. No nije pomoglo, eto u ponedjeljak 02.06. situacija je eskalirala, nakon napravljene greške i vraćenog projekta, šef je potpuno izgubio kontrolu i napao me verbalno, vrijeđanje i omalovaćavanje i slično, ja sam dao sve od sebe da posao odradim, ali nisam bio sto posto siguran da če biti dobro, na što sam ga i upozorio. Nakon 15 minuta opravdavanja i prepiranja odlučio sam mu reči da dajem otkaz, i da daljnja suradnja nije moguća jer ja jednostavno psihički nisam mogao podnijeti stres i daljnja vrijeđanja, te sam demonstrativno napustio ured, na što mi je on rekao da će mi stići tužba od njegovog odvjetnika i da je njegova riječ protiv moje riječi što god ja kažem bilo kome. Ne znam što mi je činiti, zvao sam ga ali se ne javlja, samo želim svoje dokumente kako bih moga nastaviti negdje drugdje raditi u noramlnim uvjetima. Novaca za odvjetnika nemam pa mi pokretanj bilo kakve tužebe za sada ne dolazi u obzir. znam da sam malo previše napisao, ali sam ćelio zorno prikazati situaciju. pa eto... Molim pomoć. HVALA svima unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 13. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2016. Otkaz uvijek ide u pismenom obliku, a izvanredan otkaz mora se i obrazložiti (pa i onda kada ga radnik daje). Treba posebno pripaziti na rok od 15 dana od saznanja za razlog na kojem temeljite takav otkaz, a kod vas taj rok uskoro ističe. Dakle, prvi korak vam je podnijeti pisani otkaz ugovora o radu (izvanredan), poštom preporučeno s povratnicom, radi dokaza. U dopisu slobodno navedete da se nadate da pitanje vaše dokumentacije možete riješiti civilizirano (bez spominjanja inspekcija ili suda), te da vam se povratno javi kako ćete riješiti pitanje povrata dokumentacije. Dakle, potpuno hladno i bez emocija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.