Jump to content

Prometna nesreca s alkoholom i ozljedjenom osobom


Alen Slavik

Preporučene objave

Prilikom izlazenja s parlkiralista oduzeo sam prednos bicikliskinji staroj 71 godinu. Tj preciznije Kada sam izlazio s parkiralista pala mi je cigareta auto zaplesao i pri iznimo maloj brzini udario zadnji kotac spomenute bicikliskinje koja je nakon toga pala i udarila se. Odmah sam gospodji pruzio prvu pomoc. Na prvu Rijec je bila o strganoj arkadi. noge, ruke i vrat su bili ok. Obavjestena je policija i hitna pomoc. Policijskim testiranjem utvrdeno je da sam imao 1.68 tj 1.58 alkohola u krvi. Nakon vadjenja krvi na moje inzistiranje da vidim u kakvom je stanju gospođa i da joj se ispricam policija me vodi na kirurgiju do nje. I sve sve se cinilo ok do trenutka kada su me doveli u pp na 12 satno zadrzavanje. Policajac mi govori da postoji sansa da je gospodji napuknut ili slomljen kuk i moguce jagodicna kost i da ce vrlo vjerovatno morat na operaciju u Zg.

Pretpostavljam da to nosi odma sa sobom teske ozljede i kaznenu prijavu. Dal se mogu izvuci bez zatvorske kazne sa uvjetnom ili kaznom za dobrotvorni rad? Koju novcanu kaznu mogu ocekivati?

 

Puno hvala unaprijed na odgovorima jer sam zabrinut i za zdravlje gospodje ciju unuku igrom slucaja moja majka poznaje ali iskreno i za materijalnu egzistenciju svoje obitelji i bojazni za gubitak posla koji sam tek prije manje od mjesec dana dobio nakon duge nezaposlenosti.

 

P.s. prije otprilike godinu dana sam dobio kaznu za 0.68 alkohola u krvi. 1000 kn bez oduzimanja vozacke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je došlo do prijeloma kosti, radi se o TTO i tada se ide u kazneni postupak, a otegotan vam je iznimno visok alkohol, i tu će i sam DORH "lomiti koplja" što da vam stavi na teret glede stupnja krivnje - namjeru ili nehaj.

 

U svakom slučaju, uz vaše priznanje i kajanje, čak i u slučaju namjere (uz uvjet da se radi o prvom kaznenom djelu), najvjerojatnije će ići uvjetna osuda. No, zavisi i o kvalifikaciji ozljede oštećene gospođe. Sigurnosna mjera definitivno bude išla (zabrana vožnje), obzirom na visinu alkohola.

 

Što se ozljeda tiče, tu se ništa ne može reći prije vještačenja, a problem je što će gospođa gotovo sigurno trebati tuđu pomoć i njegu, a tu vam onda iznos naknade raste. No, treba pričekati ishod cijele priče i vještačenje.

 

Posao samo zbog ovog ne bi smjeli izgubiti, osim ako vam oduzmu vozačku, a ona vam je preduvjet obavljanja posla. Tu bi onda moglo biti problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

 

P.s. prije otprilike godinu dana sam dobio kaznu za 0.68 alkohola u krvi. 1000 kn bez oduzimanja vozacke.

Ovo če vam sigurno biti otegodna okolnost pri donošenju presude. Sud će vas smatrati recidivistom ( a što i jeste ) u vožnji pod utjecajem alkohola.

Najvjerojatnije ćete dobiti uvjetnu zatvorsku kaznu na rok kusnje od 2 godine plus kao zastitnu mjeru oduzimanja vozacke na sigurno godinu dana.

 

E sada, postoji mogucnost da vas ta gospođa tuzi privatno. Koja privatna tužba ide neovisno s ovom koja ide po službenoj dužnosti.

 

Također nadalje vidim tu proplem i oko osiguranja koje s obzirom da ste bili pod utjecajem alkohola nece željeti nadoknaditi štetu gospođi.

 

Uglavnom, najvjerojatnije u zatvor necete , ostati bez vozačke na 1 god hocete a sto ce vas najvise uzdrmati je otšteta koju čete morati platiti jer ce se osiguranje od iste isplate otštete ograditi sa obrazlozenjem da ste bili pod utjecajem alkohola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također nadalje vidim tu proplem i oko osiguranja koje s obzirom da ste bili pod utjecajem alkohola nece željeti nadoknaditi štetu gospođi.

 

Hoće jer je na to obvezna Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu, ali u ovakovim sučajevima, ima pravo i hoće potraživati cjelokupni iznos isplaćene odštete oštečenoj strai od osiguranika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija