Jump to content

pravo na ostvarivanje punomočnosti rješenja


melitai

Preporučene objave

Poštovani!

 

Može li mi neko pomoći oko ovog pitanja.Naime radi se o tome da je moja pokojna svekrva od svog brata u njegovoj oporuci naslijedila dvije čestice zemlje i dio obiteljske kuće njihove pokojne majke a drugi dio je bio njen a ostali sudionici njegova djeca i unučad ostali dio njegove imovine.Pošto se oni nikako da slože oko svog dijela stalno se nešto ispravlja i to več traje 10 god i konačno smo mislili da će na zadnjoj raspravi biti gotovo i dobili smo od suda djelomićno rješenje ali sada opet su neke žalbe i to je otišlo na Županijski sud i ko zna koliko će trajati.Pošto od prvog dana oporuke niko od njih nema nikakvu primjedbu na dio koji je dobila moja svekrva zanima nas možemo li od suda tražiti knjiženje dijela na osnovu sudskog djelomičnog rješenja ili moramo i dalje ćekati da se oni usaglase oko svog dijela pa tek onda sudkinja donese rješenje za svih.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto od prvog dana oporuke niko od njih nema nikakvu primjedbu na dio koji je dobila moja svekrva zanima nas možemo li od suda tražiti knjiženje dijela na osnovu sudskog djelomičnog rješenja ili moramo i dalje ćekati da se oni usaglase oko svog dijela pa tek onda sudkinja donese rješenje za svih.

Lijep pozdrav

 

ako niko od nasljednika nije osporavao njezin dio rješenje o nasljeđivanju za njen dio je pravomoćno. provjerite u gruntovnici zašto nije izvršen upis vlasništva.

dali se i u sudskom djelomićnom rješenju navodi imovina koju je nasljedila svekrva ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Da točno se navodi broj čestica i broj čestice kuće i niko od njih nije povezan s tim dijelom, i oni nemaju ništa protiv dapače s njima smo u jako dobrim odnosima i nikako mi nije jasno zašto mi moramo biti taoci njihovog nezadovoljstva u drugim dijelovima oporuke.Kome se obratiti, razgovarala sam sa sudskom savjetnicom u o ovom slučaju ali ništa se ne pomiće naprijed.Ne možemo to zemljište ni prodati jer svi traže vlasničk list a čestice još uvijek glase na pokojnog brata moje svekrve.Molila bih da me neko savjetuje kome se obratit od koga tražit rješenje.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija