Jump to content

Vožnja pod utjecajem alkohola


Matko321

Preporučene objave

Ovo je primjer prigovora kojeg sam sastavio.

Napuhao sam 0.9 umanjeno na 0.8

 

Poštovani,

Temeljem obveznog prekršajnog naloga priznajem krivnju da sam dana 8.5.2016 vozio pod utjecajem alkohola čime sam postupio suprotno odredbi čl.199 st.1 kažnjivo po članku 199 st. 6 zakona o sigurnosti u prometu na cestama,pa sam dužan platiti 2100kn.

Priznajem krivnju,žao mi je zbog trenutka nesmotrenosti i nepromišljenosti stoga vas ovim putem molim da mi ostavite vozačku dozvolu na korištenje zbog bolesnog djeda o kojem vodim brigu.S obzirom da mi je ovo prvi prometni prekršaj molit ću vas da mi umanjite novčanu kaznu od 2100 kn.Jer dijete sam samohrane majke koja prima minimalnu mirovinu (oca nemam).Imam 2 sestre studentice a ja završavam 4.godinu srednje škole pa ću taj novac teško nabaviti.Unaprijed zahvaljujem na čitanju moje molbe i još jednom Vas molim za razumijevanje teške životne situacije.

 

Određena mi je kazna u iznosu od 2100kn,mjesec dana bez vozačke i 1 kazneni bod.Te mi je vozačka oduzeta na 12 sati.

 

Sad me zanima da li taj prigovor moram osobno dostaviti u PP koja je podnijela prekršajni nalog ili mogu putem pošte poslati?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet je da ne šaljete takav prigovor, jer njime najvjerojatnije nećete ništa postići. Za sada napišite samo da osporavate počinjenje prekršaja i izrečenu kaznu i mjeru te da tražite da se provede postupak pred prekršajnim sudom. Cjelokupno priznanje i molbu da vam se ostavi vozačka i sve ostalo što ste napisali ćete reći sucu u prekršajnom postupku.

 

Naime, ako sucu dođe prigovor u kojem se priznaje počinjenje prekršaja, on praktički ima riješen predmet te neće niti zakazivati ročište, već će donijeti odluku koja će najvjerojatnije biti ista kao prekršajni nalog koji ste zaprimili.

 

Kada budete iznosili priznanje pred sucem, obavezno recite da ste bili sami u vozilu, da ni na koji drugi način niste kršili prometne propise, da je na cesti bilo malo prometa i sl.

 

Prigovor (u kojem, ponavljam, nećete priznati prekršaj), dostavite u dva primjerka ili neposredno policijskoj postaji ili poštom preporučeno (najbolje i s povratnicom da imate dokaz kad ste poslali).

 

E sad, mene jedino muči ovaj dio da je prekršaj počinjen 8.5., jer ako ste obvezni prekršajni nalog dobili na mjestu počinjenja prekršaja, onda vam je rok za prigovor već protekao te će bilo kakav prigovor biti odbačen kao nepravovremen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom linku imaš ukratko o prigovorima, a na ovom linku i primjere prigovora, pa vidi i odluči.

 

Ako bi radije to riješio prigovorom da nejdeš na sud, onda pišeš prigovor s priznanjem, kajanjem i olakotnim okolnostima, a ako bi radije sve to rekao na sudu da odmahuživo vidiš što i kako, onda je bolje prigovor bez izjašnjavanja o krivnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvijek smanjuju i u slučaju prigovora s priznanjem

 

Kolega je prije par mjeseci napisao prigovor na tri strane u kojem plače, moli, platit će sve, samo mu vozačka treba i na kraju nije niti zakazano ročište nego je doma dobio presudu s identičnom kaznom i mjerom kao u nalogu, a prava žalbe nema.

 

Zato preporučam plakanje i moljenje pred prekršajnim sucem uživo :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priznajem krivnju,žao mi je zbog trenutka nesmotrenosti i nepromišljenosti stoga vas ovim putem molim da mi ostavite vozačku dozvolu na korištenje zbog bolesnog djeda o kojem vodim brigu.S obzirom da mi je ovo prvi prometni prekršaj molit ću vas da mi umanjite novčanu kaznu od 2100 kn.Jer dijete sam samohrane majke koja prima minimalnu mirovinu (oca nemam).Imam 2 sestre studentice a ja završavam 4.godinu srednje škole pa ću taj novac teško nabaviti.

 

.

 

Sad me zanima da li taj prigovor moram osobno dostaviti u PP koja je podnijela prekršajni nalog ili mogu putem pošte poslati?

Ovo gore ti je dovoljno za prigovor i dopiši da tražiš saslušanje pred suce.

 

Može i poštom preporučeno uz povratnici.

 

Za sada napišite samo da osporavate počinjenje prekršaja
Ako je i onaj prijatelj tako napisao u svome prigovoru onda je i logično da mu kazna nije smanjena.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na savjetima.S time da sam zaboravio napomenuti da sam mladi vozač :/

Svakako ću dopisati da želim saslušanje pred sucima.

 

vidi od drota primjere žalbe-prigovora. ne osporavaj počinjeni prekršaj,izrazi kajanje i obećaj da se neće ponoviti, uz to priloži dokumentiraj svoju socijalnu situaciju i bit će ti smanjena kazna. ako je osporavaš-možeš dobiti i veću od predložene!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Evo da se javim.Dobio sam rjesenje od suda na koje se ne mogu zaliti.

 

Novčana kazna u iznosu od 1500kn,koju sam dužan platiti u roku 1 mjesec od primitka presude.

Ako okrivljenik u roku koji mu je određen za plaćanje kazne,uplati 2/3 kazne (1000kn) smatrat će se da je u cjelini plaćena.

I dalje ostajem bez vozačke na mjesec dana.

 

Al sad me zanima jel mogu sad uplatit pola i nekad kasnije pola kazne?jer stvarno ne znam otkud da platim 1000kn u roku mjesec dana...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrijedi i dalje mjesec dana, iako neće vam odmah po isteku tog roka ići u ovrhu. Pričekat će još neko vrijeme, tako da gledajte da to pokušate riješiti najkasnije u roku 3-4 mjeseca.

 

Ma ne mislio sam jel 2/3 kazne a to je 1000kn jel taj iznos vrijedi mjesec dana ili kraće?

Jer kazna je sveukupno 1500kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija