ljejla objavljeno: 28. svibanj 2016. objavljeno: 28. svibanj 2016. porezi na kupnju nekretnine molim vas dali sam dužna platiti porez od pet posto prometa ako kupujem stan, to mi je prva nekretnina koju kupjem ali sam vlasnik kuče koju sam nasljedila ugovorom o doživotnom uzdrzavanju i tad sam platila pet posto porez po procjeni nasljeđenog. molim odgovor i ako sam oslobođena šta mi je potrebno priložiti od dokumentacije. hvala! Citiraj
Spitfire odgovoreno: 28. svibanj 2016. odgovoreno: 28. svibanj 2016. Čl.11a Zakona o porezu na promet nekretnina (1) Porez na promet nekretnina ne plaćaju građani koji na temelju sklopljenog ugovora o kupoprodaji stječu prvu nekretninu (stan ili kuću) kojom rješavaju vlastito stambeno pitanje ako su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti:... ...4. da građanin te članovi njegove uže obitelji nemaju, u tuzemstvu ili inozemstvu, u vlasništvu, suvlasništvu ili zajedničkom vlasništvu: 4.1. građevine (stan i/ili kuću) čija je ukupna (zbrojena) površina svih građevina jednaka, veća ili do najviše 10 m2 manja od površine građevine iz točke 3. ovoga članka ili... Citiraj
Matrix odgovoreno: 28. svibanj 2016. odgovoreno: 28. svibanj 2016. ako sam oslobođena po svemu sudeći niste Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.