Jump to content

Otkaz ugovora na određeno od strane radnika

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,

1.03. sam potpisala ugovor o radu na određeno na 3 mj koji je po isteku produžen na još 3 mj. Međutim pojavila mi se prilika za zaposlenjem u drugoj tvrtci. U ugovoru se navodi da se ugovor može redovno i izvanredno raskinuti s obje strane. Na koji način najbezbolnije mogu raskinuti ugovor? Da li sam dužna raditi otkazni rok?

Hvala unaprijed

odgovoreno:

Ukoliko je ugovorom o radu predviđena mogućnost njegova redovnog otkazivanja, tada isti možete redovno otkazati.

Otkaz šaljete u pisanom obliku poslodavcu (poštom preporučeno s povratnicom), bez potrebe ikakva obrazloženja. Samo se pozovete na odredbu ugovora o radu koja proopisuje mogućnost redovnog otkazivanja, nešto u stilu "temeljem odredbe čl. XY Ugovora o radu, redovno otkazujem ugovor o radu sklopljen dana XY.XY.2016."

Otkazni rok ćete biti dužna odraditi osim ako se drugačije ne dogovorite s poslodavcem.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija