Bojana33 objavljeno: 2. lipanj 2016. objavljeno: 2. lipanj 2016. Poštovani, 1.03. sam potpisala ugovor o radu na određeno na 3 mj koji je po isteku produžen na još 3 mj. Međutim pojavila mi se prilika za zaposlenjem u drugoj tvrtci. U ugovoru se navodi da se ugovor može redovno i izvanredno raskinuti s obje strane. Na koji način najbezbolnije mogu raskinuti ugovor? Da li sam dužna raditi otkazni rok? Hvala unaprijed Citiraj
G-man odgovoreno: 2. lipanj 2016. odgovoreno: 2. lipanj 2016. Ukoliko je ugovorom o radu predviđena mogućnost njegova redovnog otkazivanja, tada isti možete redovno otkazati. Otkaz šaljete u pisanom obliku poslodavcu (poštom preporučeno s povratnicom), bez potrebe ikakva obrazloženja. Samo se pozovete na odredbu ugovora o radu koja proopisuje mogućnost redovnog otkazivanja, nešto u stilu "temeljem odredbe čl. XY Ugovora o radu, redovno otkazujem ugovor o radu sklopljen dana XY.XY.2016." Otkazni rok ćete biti dužna odraditi osim ako se drugačije ne dogovorite s poslodavcem. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.