jezdimir objavljeno: 5. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 5. lipanj 2016. Kum mi želi darovati jednu parcelu poljoprivrednu... moguli kao strani državljanin primiti takav dar po zakonu RH. Zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 5. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 5. lipanj 2016. O kojem točno državljanstvu govorimo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jezdimir odgovoreno: 6. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 6. lipanj 2016. O kojem točno državljanstvu govorimo? ja sam austrijski državljanin a kum hrvatski.... parcela se nalazi pored moje kuće koju sum stekao dok sam još bio hrvatski državljanin.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 6. lipanj 2016. Vi ste tada izjednačeni sa RH državljaninom, ali postoji mogući problem u vidu toga da je riječ o poljoprivrednom zemljištu, a meni nije poznato imamo li mi sa Republikom Austrijom kakav ugovor koji bi regulirao tu materiju drugačije. To bi trebalo provjeriti s Ministarstvom pravosuđa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 6. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 6. lipanj 2016. Vi ste tada izjednačeni sa RH državljaninom, ali postoji mogući problem u vidu toga da je riječ o poljoprivrednom zemljištu. Koliko je meni poznato, još nije isteklo prijelazno razdoblje u raspolaganju stranaca poljopriv.zemljištem, pa još vrijede odredbe čl.2 Zakona o poljoprivrednom zemljištu i čl.358a Zakona o vlasništvu, dakle ne bi mogao biti upisan kao vlasnik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 6. lipanj 2016. Imam iste spoznaje, jedino ne znam za eventualan bilateralan ugovor (teško da postoji, jer u Uniji stari funkcioniraju multilateralno ne bilateralno). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.