Jump to content

Alimnetacija kaznena

tiaena

Preporučene objave

Da li ima osnove za kaznenu prijavu ukoliko se alimnetacija vuče godinama, čekajuči stalno nekakva lažna obečanja da se ostvare kako će uzdržavanje biti plačeno, račun ovršen, imovina prepisana na roditelje, uplačeni veliki iznosi za dugovanje po kreditima ( prihodi u inozemstvu), dakle bilo je za uzdržavanje, namjerno i svjesno manipuliranje več godinama. Ove godine uplačeni su mizerni iznosi od par sto kuna 3 mjeseca za redom....

Ima li ovdje elemenata kaznenog dijela ?

Dijeli na drugim stranicama

Poduzela sam apsolutno sve, ovrha na račun, mijenja firmu svaka 3 mjeseca ili ne radi, Fina funkcionira nikako, odnosno kad mu sjedne plaća ovrši se samo 1/3 ( a najčešće je prijavljen na minimalac), a ovrha je na 3/4 ....kada odreagiram u Fini ponekad poslodavac postupi po Ovrsi a ponekad izignorirai tako već 10 tak godina. Vodio se i kazeni postupak koj ije trajao 3 goidne i na kraju je nakon uvažene žalbe odbačen s obzirom da je podmiren dug za period za koji je bio vođen postupak..no moram naglasiti da je postupak vođen za period od 12 mj.... a on je u periodu od 4 godine pomirio taj dug i nakupio novi no zbog mir djece odustala sam od daljnjeg progona kaznenim putem u nadi da će se stvari normalizirati. Pokrenut je postupak pobijanja dužnikovih pravnih radnji koji isto tako već skoro 2 godine se nije pomaknuo od pripremnog ročišta. Mene zanima da li s obzirm da recimo on ne uplati po 5 mjeseci ništa a onda uplati par sto kuna a s druge strane ostvaruje prihode u inozemstvu od kojih podmiruje neka svoja dugovanja( da mogu to dokazati), odnosno namjerno i svjesno ne doprinosi za uzdržavanje djece da li ima osnove za kazneni postupak s obzirom da povremeno uplati nešto sitno (iznos koji nije dostatan ni za jedno dijete mjesečno a imamo ih dvoje)!? I zanima me da li s obzirom na sve navedeno ima smisla pokretati postupak za uzdržavanje prema njegovim roditeljima. Dug za uzdržavanje odnosi se na 4 godine unazad.

Gleajte, kaznena osuda moguća je ukoliko bi DORH uspio dokazati da je on imao imovine iz koje bi platio uzdržavanje, a to nije činio. To je bit priče. Hoće li se to uspjeti dokazati u vašem slučaju, ne znam.

Kaznenu prijavu možete podnijeti, iako je treba koristiti kao zadnju varijantu.

Što se njegovih roditelja tiče, njih je moguće tužiti, ali isključivo za razdoblje nakon podnošenja tužbe, ne i zasotatke.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija