Jump to content

Njemacke tablice i HR vozacka


Aleksander Pokrivnjak

Preporučene objave

Hvala na odgovoru! Negdje sam citao da smije buduci da smo u EU, pa nisam bio siguran.

 

Ovo sam nasao:

 

Domaće fizičke osobe s prebivalištem u carinskom području Republike Hrvatske mogu koristiti strana prijevozna sredstva samo iznimno, odnosno povremeno i isključivo u posebno opravdanim situacijama (npr. iznenadna bolest i slično), na temelju naloga nositelja registracije koji je u trenutku upotrebe u carinskom području Republike Hrvatske.

 

na http://www.auti.hr/magazin/savjeti-pravnika/vodic-za-voznju-automobila-sa-stranim-registracijama/5582

 

O kakvom se to nalogu radi? Problem je trenutno da auto od moje cure nije u voznom stanju, pa da prebrodimo taj period ona koristi moj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Hr vozačka(mislim na nove,znači ne ona stara rota,nego nova s evropskim grbom),je evropski važeći dokument ili ti isprava o identifikacijo vozača članica evropske unije! Daklem,ja posjedujem osobni automobil regan u Njemačkoj,dakl D tablice ili ti pločoce su na njemu,imam PRIVREMENO boravište u republici Njemačkoj,isto kao što imaju mnogi Poljaci,Rumunji,Bugari itd. . .,i vozim svoj auto isto kao i njemački kamion bez ikakvih problema! E sad,neka mi netko stručan i kompetentan objasni zašto moja supruga koja posjeduje također evropsku hr vozačku dozvolu,ne smije voziti moj osobni automobil u hr(samo u hr),a uredno ga može voziti u cijeloj evropskoj uniji? A pogotovo ako joj ja kao vlasnik vozila dam punomoć? U čemu je kvaka?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam vec 2008 imao auto na njemacke tablice(prebivaliste  u nj) i prijatelj(hrvatsko prebivaliste) ga htio posuditi da pokupi jednu djevojku koja mu se svidala da joj impresionira.a nisam bio siguran pa sam zvao u policiju.meni su rekli,ni slucajno da to napravim.auto moze zavrsiti na carini sam tak.vec se jednom prijatelju dogodilo sa UK tablicama.predugo ga vozio u hr nakon uvoza.uglavno imam sada svabsku vozacku i hr prebivaliste.i vec tu me stalno gnajve zbog vozacke ali do sad samo pucaju na prazno.nebi se zajebavao tu previse.ovisi uvijek na koga naletis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija