Revadak objavljeno: 7. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 7. lipanj 2016. Poštovanje, Žao mi je sto ja ne mogu pomoci drugima glede pravnih savjeta, zato sam neizmjerno zahvalan Vama koji to ovdje radite. Pauk (HVIDRA) mi je dva puta premjestio vozilo. Jednom sam ja parkirao, a jednom je moj prijatelj parkirao isto (moje) vozilo. Nakon 3 ipol godine dosao mi je prijedlog za ovrhu(ovrha) od Javnog biljeznika. Na nju sam se u roku žalio i sudac je stopirao ovrhu. Sada me vjerojatno ceka rocište, pa prije nego mi dođe poziv želim se pripremiti. - Je li ovaj prijedlog za ovrhu od strane javnog bilježnika meni automatski prekinuo odnosno produžio rok zastare na 10god. ili se to ipak ne racuna posto je sudac, procitavsi moju žalbu, stopirao ovrhu (stavio je izvan snage rjesenje o ovrsi) i donio rjesenje da ce se postupak nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga? - Ako to ipak ne produzuje ovrhu je li mi mozete pomoci i napisati koliko onda treba proci do zastare. Naprimjer, ako rociste bude zakazano nakon sto prođu 4 godine od prekrsaja odnosno premjestanja vozila, je li se na rocistu mogu pozvati na zastaru? - Ako su oni(HVIDRA) meni u ovrsi spojili oba navodna duga, a za jedno premjestanje ja nisam parkirao auto nego moj prijatelj. Je li se mogu na sudu pozvati na to. Navest ime osobe koja je parkirala tu auto i samim tim me nije briga oce li oni kasnije njemu slat ovrhu, ali zahtjevat od suda da moju proglasi nezakonitom? Ili uopce nije bitno tko je parkirao vozilo? Jer mene HVIDRA nikad nije pitala tko je parkirao, a kad sam ja dolazio po svoje vozilo naravno da iz tog razloga nisam htio potpisati ni platiti. Ja Vas puno molim da ne zanemarite moja 2 pitanja. 1. Kad je zastara na pauka i da li se sada prolongirala nakon ovrhe? 2. Ja nisam parkirao nego moj prijatelj? Veliko hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 7. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2016. Podnošenjem prijedloga za ovrhu zastara je prekinuta. Dakle, za cjelokupno vrijeme trajanja postupka na sudu, zastara ne teče. Ako u sudskom postupku bude donesena pravomoćna i ovršna presuda protiv Vas, zastarni rok od 10 godina počinje teći na dan ovršnosti presude, a prekida se svakom novom radnjom vjerovnika poduzetom u cilju naplate duga (dostavom FINA-i na provedbu ovrhe, dostavom poslodavcu na provedbu ovrhe, podnošenjem prijedloga za ovrhu na nekretninama, pokretninama ili vozilu). Što se tiče toga da je parkirao Vaš prijatelj, oni naknadu potražuju od Vas kao vlasnika vozila, a Vi nakon što njima isplatite, možete regresno tražiti od svojeg prijatelja da Vam vrati novce, pa čak ga i tužiti za to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Revadak odgovoreno: 7. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2016. Ljubo, puno ti hvala. A znas li inace koliko je zastara za pauka? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 7. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2016. Opći zastarni rok od 5 godina. Naime, ovdje se ne radi o prekršaju nego o naplati troškova premještanja vozila, na koji se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Revadak odgovoreno: 7. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 7. lipanj 2016. Od srca hvala jos jednom. Lijep pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.