choppsol objavljeno: 8. lipanj 2016. objavljeno: 8. lipanj 2016. Dobar dan, žrtva sam pokušaja krađe novaca putem uplate na lažni račun i žrtva sam krađe osobnih podataka zbog prijave na lažan posao objavljen putem društvene mreže LinkedIn. Navodno se radi o višegodišnjim prijevarama pri čemu se kriminalci predstavljaju kao poslodavac iz Londona. Informacija je potvrđena od strane tvrtke. Prijavljuje li se vama ovaj slučaj ili europskoj instituciji s obzirom na porijeklo kriminalaca i poslodavca? Imate li savjet oko prijave? Lijepi pozdrav Citiraj
drot13 odgovoreno: 8. lipanj 2016. odgovoreno: 8. lipanj 2016. Prijaviti našoj policiji, a oni će to proslijediti gdje treba. Šteta nije nastupila? Citiraj
G-man odgovoreno: 8. lipanj 2016. odgovoreno: 8. lipanj 2016. Također ne bi bilo od zgorega prijaviti slučaj i Agenciji za zaštitu osobnih podataka, možda oni mogu posredovati prema van ako se ukažu podaci o prevarantu i njegovoj lokaciji istinitima. Citiraj
penava odgovoreno: 9. lipanj 2016. odgovoreno: 9. lipanj 2016. Radi li se o tipu sa jakim indijskim akcentom koji se predstavlja kao recruiter i zove sa nekog britanskog broja i koji trazi da mu hitno dostavis podatke? Citiraj
choppsol odgovoreno: 9. lipanj 2016. Autor odgovoreno: 9. lipanj 2016. Radi li se o tipu sa jakim indijskim akcentom koji se predstavlja kao recruiter i zove sa nekog britanskog broja i koji trazi da mu hitno dostavis podatke? Nisam sigurna. Na Skype im piše da su iz Londona, ali mogu biti bilo od kuda. Danas smo na moju inicijativu trebali imati Skype call koji sam izignorirala, tako da ne znam koje su narodnosti. Prijavila sam već sve Agenciji i čekam da se vratim u Zagreb da prijavim policiji. U međuvremenu sam htjela kontaktirati Vijeće Europe i njihovo tijelo za zaštitu podataka pa ću vidjeti što će biti... Nisam uplaćivala novac, no imaju moje osobne podatke sa životopisa Citiraj
choppsol odgovoreno: 9. lipanj 2016. Autor odgovoreno: 9. lipanj 2016. Ovo je kontakt za uplatu novaca tzv. imigracijskom uredu. Ime kontakt osobe se mijenja, ali adresa je ista već godinama. Receiver Name : Daniel Harris Address of Receiver : 100 New Kings Road ,Chelsea, SW6 4LX ,United Kingdom. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.