Jump to content

policajac1978

Preporučene objave

Imam problem, molim savjet i pomoć. Prije par dana sam zaustavio vozilo suprotno vidno postavljenom prometnom znaku(čl.12.st.4. ZoSPC-a). Prekršaj nije sporan i spreman sam platiti kaznu, ukoliko to Sud odredi. Sjedio sam u vozilu, dok je supruga izletila do bankomata, kada sam u retrovizoru primjetio da mi neka osoba fotografira vozilo. Izađem do te osobe i upitak tko je on? Zašto mi fotografira vozilo? Da bi isti odgovorio, da radi za grad, te da vrši naplatu parkiranja. Na moj upit dali je on prometni redar, isti je odgovorio da ne, već da on samo fotografira vozila, što šalje prometnom redaru, koji na osnovu tih fotografija šalje obavijesti i kazne. Napominjem da mi se isti nije htio predstaviti, dok mu se nisam legitimirao značkom i inzistirao na njegovom imenu i prezimenu. Pitanje, dali može prometno redarstvo raditi na taj način? Mislim, sa obzirom da su prometni redari morali proći tečaj za preuzimanje i rad na poslovima prometa u mirovanju iz ZoSPC-a, te dali je fotografija pribavljena na način od osobe koja nije nadležna i ovlaštena za to, pravno prihvatljiva a ujedno dali mogu na sudu rušiti predmet na osnovu novih navoda jer prekršaj nije utvrđen od ovlaštene osobe tj.pol.službenika ili prometnog redara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da jest, jer Zagrebparking radi na isti nacin, vozac kamiona (neovlastena osoba) slika vozilo u prekrsaju, salje sliku policajcu koji sjedi na parkiralistu zagrebparkinga te policajac izdaje prekrsajni nalog na temelju kojeg onaj drugi djelatnik zagrebparkinga koji sjedi s policajcem izdaje vozacu nalog za premjestanje :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl.5 http://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=53946

http://www.propisi.hr/print.php?id=7676

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_11_134_3789.html

http://www.mup.hr/main.aspx?id=178397

 

"Što rade prometni redari?

Prometni redari obavljaju poslove nadzora prometa u mirovanju, upravljaju prometom, te poduzimaju ostale mjere sukladno ovlastima propisanih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnim zakonom."

 

 

dok mu se nisam legitimirao značkom
Kojom,šumarskom?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija