Zg33 objavljeno: 21. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 21. lipanj 2016. Temeljem čl.217.st.1. Zakona o kaznenom postupku provesti će se istraga protiv toga i toga. Sto znaci istraga ako je već dana izjava na obavijesnom razgovora? Da li uložiti žalbu ako su napisane neistine u osnovanoj sumnji? Kako taj proces ide i koliko traje? Radi se o kaznenom dijelu prevare Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 21. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2016. Očito se radi o kvalificiranom obliku prijevare (iznos od preko 60.000,00 kn). Obavijesni razgovor nema dokaznu vrijednost, već isključivo spoznajnu te se kao takav ne može rabiti kao dokaz u postupku. Obavijesni razgovor percipirajte kao uvod u, ili istragu/istraživanje, ili odbačaj kaznene prijave. Pravo na žalbu postoji i svakako ga možete uložiti, ako imate osnove za istu, to bi vam svakako trebao pogledati odvjetnik kaznenjak. Sudac istrage će odlučiti o njoj. Istraga bi, načelno, morala završiti u roku od 6 mjeseci, ali može se otegnuti i duže, pogotovo ako bi bilo potrebno provesti neko komplicirano financijsko vještačenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zg33 odgovoreno: 21. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2016. Puno hvala na odgovoru Trenutno nisam u financijskoj mogućnosti platiti pravnu pomoć A u rješenju o istrazi je dosta netočnih navoda. Kad budem pozvan u svojstvu istrage tko provodi ispitivanje? Da li da sam napišem žalbu? Tražim odvjetnika po službenoj dužnosti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 21. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2016. Kad budem pozvan u svojstvu istrage tko provodi ispitivanje? Obzirom se provodi istraga, to će gotovo sigurno biti DO osobno. Može i istražitelj po nalogu DO-a, ali ponavljam sumnjam da će to povjeravati istražitelju. No, ako je Zagreb u pitanju, moguće i bude istražitelj zbog preopterećenosti tamošnjeg ODO-a. Da li da sam napišem žalbu? Možete, ali sugeriram ipak stručnu pomoć. Tražim odvjetnika po službenoj dužnosti? Ako vam je financijsko stanje doista loše, onda već u srijedu od DO-a zatražite da vam se dodijeli branitelj na teret proračunskih sredstava, pritom imajte na umu kako ćete biti dužni priložiti potvrdu o svom imovnom stanju. Ovdje ne vidim osnove za dodjeljivanje branitelja po službenoj dužnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zg33 odgovoreno: 21. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2016. Hvala puno na pomoći.Znači zasad da ne uzimam branitelja po službenoj dok je istraga? Tek ako se podigne optužnica Tužitelj je iz druge županije a ja sam u Zg. Onda ću biti pozvan u Zg u DORH? I ako dođe do suđenja gdje će se ono odvijati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 23. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 23. lipanj 2016. Znači zasad da ne uzimam branitelja po službenoj dok je istraga? Pojasnio sam da se radi o branitelju na teret proračunskih sredstava, ne branitelju ex offo. Na vašem mjestu, ako su vam imovinske prilike doista takve da sami ne možete angažirati branitelja, odmah bi od ODO-a tražio postavljanje branitelja na terete proračuna. Tužitelj je iz druge županije a ja sam u Zg.Onda ću biti pozvan u Zg u DORH? I ako dođe do suđenja gdje će se ono odvijati? Mjesno je nadležan sud (i DORH) prema mjestu počinjenja djela, a gdje je to navodno bilo, sami znadete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zg33 odgovoreno: 23. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 23. lipanj 2016. Radilo se o papirima,transakcijama koje su slane u Zg i tu su preuzete.Zato pretpostavljam da će biti u Zg.Jos nije došao poziv na razgovor Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 24. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2016. Tu će onda biti nadležan Općinski kazneni sud u Zagrebu, pa analogno i zagrebačko ODO. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.