petra0123 objavljeno: 29. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 29. lipanj 2016. Pozdrav. Imam pitanje, od 24.01.-24.05. sam bila u radnom odnosu, 23.05 ja dajem otkaz. Tražim da mi se plati neiskorišteni GO, na što mi je rečeno da oni ne isplaćuju nego da mogu dobiti slobodne dane( tog dana kad sam ja dala otkaz nitko mi nije rekao da mi produze tih 8 dana kako bih te dane iskoristila nego mi je rečeno da ja nemam apsolutno nikakvo pravo na ništa jer dajem otkaz). No, nakon nekoliko prepiski, dobivam potvrđeno putem e maila da će mi na isplatnoj listi za 05/2016 biti plaćeno tih 8 dana GO. Međutim, ono što mene zanima je slijedeće,na isplatnoj listi meni nigdje ne piše da mi poslodavac isplaćuje naknadu za neiskorišteni GO nego je sve to prikazano "kao" kroz korekciju do minimalca. Jel je poslodavac u pravu ili prekršaju? Hvala puno, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petra0123 odgovoreno: 29. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 29. lipanj 2016. ajde da se još nadovežem na tu temu, jer mi na 100 strana svatko govori drugačije. Znači, od 25.01. do 24.05.2016 radim kod jednog poslodavca, sa 01.06. imam prijavu kod drugog poslodavca. Da li ja sad imam pravo na godišnji odmor u novoj firmi sa 25.07. ili moram čekati da mi prodje 6 mjeseci da steknem pravo na go? Hvala još jednom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Potočnica odgovoreno: 30. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 30. lipanj 2016. Koliko znam, na platnoj listi mora biti prikazana specifikacija svakog plaćenog sata - bio on redovan, prekovremeni, nedjelja... ili dio neiskorištenog godišnjeg. A uopće ne razumijem što znači "korekcija do minimalca" - možda poslodavac ima loš program pa neke stavke ne može iskazati na platnoj listi? To bi trebao promijeniti. Što se novog poslodavca tiče - tu imate pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. Korištenje djela godišnjeg odmora (u vašem slučaju ne znam koliko - inače bi trebalo biti barem dva tjedna, no dio vam je, pretpostavimo isplaćen) bi vam trebao omogućiti ove godine, a ostatak najkasnije do 30.6. iduće. A kad će vam omogućiti korištenje - ovisi o poslodavcu, o tome koliko vam je spreman i u mogućnosti izaći u susret. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ana333333 odgovoreno: 4. srpanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2016. Pozdrav, radnik je zaposlen u firmi od 02/15 na određeno, ima pravo na Go 24 dana, što je i iskoristio do 01.05.2016. U travnju 2016 godine dobiva ugovor na neodređeno, iz novog godišnjeg iskoristio 6 dana. 04.07. podnosi zahtjev za otkaz, ne traži ga se da odrađuje otkazni rok. Zanima me da li on ima pravo na preostali dio godišnjeg 24dana - 6iskorištenih = 18 dana, ili mu se preostali dio godišnjeg izračuna proporcionalno, dakle 6mj x 2 dana = 12 dana - 6 iskorištenih = 6 dana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 4. srpanj 2016. Dijeli odgovoreno: 4. srpanj 2016. Ima pravo na razmjerni dio GO-a. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.