Tensek objavljeno: 29. lipanj 2016. Dijeli objavljeno: 29. lipanj 2016. Kako kupiti 1/2 zemljista na kome su upisana dva nositelja prava gradenja Kupac je jedan od nositelja. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 30. lipanj 2016. Dijeli odgovoreno: 30. lipanj 2016. A vi ste suvlasnik druge polovine pa bi htjeli imati 1/1 ili? No, kako god bilo, ZVDSP propisuje da pravo građenja prestaje propašću stvari, ovlaštenikovim odreknućem, istekom roka, ispunjenjem raskidnog uvjeta, zaštitom tuđeg povjerenja, prestankom korisnika, rasterećenjem i ukinućem odredbama čl. 292. st.1. Time nisu iscrpljeni svi razlozi prestanka prava građenja jer ako to pravo može prestati odreknućem utoliko prije prestaje i sporazumom između njegova nositelja i vlasnika opterećenog zemljišta uz suglasnost ovlaštenika prava koja ga opterećuju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tensek odgovoreno: 30. lipanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 30. lipanj 2016. Ja sam suvlasnik prava gradjenja a vlasnik zemljista je treca osoba Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tensek odgovoreno: 1. srpanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 1. srpanj 2016. Ja sam suvlasnik prava gradjenja a vlasnik zemljista je treca osoba Da malo pojasnim ja sam vlasnik 1/2 zgrade koja je napravljena na zemljistu sa pravom gradjenja. Kupovinom 1/2 zemljista mogu li spojiti 1/2 zgrade sa zemljistem i kako? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 1. srpanj 2016. Dijeli odgovoreno: 1. srpanj 2016. Kako nije baš jasno što smatrate pod zgradom, recimo ovako. Možete, etažiranjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.