Jump to content

Ista osoba u istoj parnici, svjedok tužitelja i umješač na strani tuženika ???

Preporučene objave

objavljeno:

U parnicu povodom revindikacijske tužbe u kojoj se nalazim u ulozi tuženika prijavila se osoba koja traži biti umješač na mojoj strani. Ista ta osoba već je ranije tužitelju ponudila svjedočiti u njegovu korist, pa je u tužbi navedena kao svjedok. Umješač ima nekakvog pravnog interesa da ja uspijem u parnici, ali je njegov pravni položaj u odnosu na tužitelja bitno različit od mojega. Na ovo sam se naravno očitovao sudu i izrazio svoje protivljenje sudjelovanju toga umješača u parnici na mojoj strani. Hoće li sud odbiti umješača s obzirom da je on u istom predmetu i svjedok tužitelja?

odgovoreno:
nerazumljivo da ista osoba pomaže tužitelju

Tužitelj je predložio tu osobu kao svjedoka smatrajući da će svjedočiti u njegovu korist. Da bi se taj ''svjedok'' umiješao u parnicu na strani tuženika, on mora imati pravni interes da tuženik uspije u sporu.

Slažem se da to dvoje ne ide skupa, pa će to završiti ili tako da neće iskazivati u tužiteljevu korist ili da će mu sudjelovanje u parnici u svojstvu umješača biti odbijeno zbog nedostatka pravnog interesa.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija