Šime.n objavljeno: 29. lipanj 2016. objavljeno: 29. lipanj 2016. U parnicu povodom revindikacijske tužbe u kojoj se nalazim u ulozi tuženika prijavila se osoba koja traži biti umješač na mojoj strani. Ista ta osoba već je ranije tužitelju ponudila svjedočiti u njegovu korist, pa je u tužbi navedena kao svjedok. Umješač ima nekakvog pravnog interesa da ja uspijem u parnici, ali je njegov pravni položaj u odnosu na tužitelja bitno različit od mojega. Na ovo sam se naravno očitovao sudu i izrazio svoje protivljenje sudjelovanju toga umješača u parnici na mojoj strani. Hoće li sud odbiti umješača s obzirom da je on u istom predmetu i svjedok tužitelja? Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 29. lipanj 2016. odgovoreno: 29. lipanj 2016. Hoće li sud odbiti umješača s obzirom da je on u istom predmetu i svjedok tužitelja? Samo iz tog razloga neće odbiti miješanje u parnicu. Citiraj
Šime.n odgovoreno: 29. lipanj 2016. Autor odgovoreno: 29. lipanj 2016. Hvala na odgovoru! Ipak mi je nerazumljivo da ista osoba pomaže tužitelju kao svjedok, a istovremeno "pomaže" tuženiku kao umješač. Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 29. lipanj 2016. odgovoreno: 29. lipanj 2016. nerazumljivo da ista osoba pomaže tužitelju Tužitelj je predložio tu osobu kao svjedoka smatrajući da će svjedočiti u njegovu korist. Da bi se taj ''svjedok'' umiješao u parnicu na strani tuženika, on mora imati pravni interes da tuženik uspije u sporu. Slažem se da to dvoje ne ide skupa, pa će to završiti ili tako da neće iskazivati u tužiteljevu korist ili da će mu sudjelovanje u parnici u svojstvu umješača biti odbijeno zbog nedostatka pravnog interesa. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.