Jump to content

kategorizacija kuće sagradjene prije 1968 god


ggaspari

Preporučene objave

pozdrav ,

dakle, situacija je sljedeća!

imam kuću na selo (sagradjena dosta prije 1968) pa sam planirao radit kategorizaciju i iznajmljivati.

Krenuo sam sa papirologijom ( ništa strašno) dok nisam došao do uporabne dozvole. Dakle, došao geodet, slikao i snimio trenutno stanje i onda nakon par dana bio je gotov i riješenje. Medjutim, kaže da trenutna kvadratura je recimo 80m/2 a oni imaju tlocrt napravljen 1956 gdje je kvadratura recimo 50/m2.

Zbog toga, uporabna dozvola mi je odbijena i kaže geodet da bi trebao sve to skupa legalizirati i onda još jednom pokrenut proceduru za kategorizaciju.

E sada, pustimo sa strane da kao dokaz imaju stanje od prije 60 godina , tko zna kako je napravljen, možda su i tada pogriješili jer, ta kuća ima druge kuće sve okolo(zid na zid) pa iskreno ne vidim kako bi se tu moglo povećati površinu!

Ali dobro, primarno pitanje je šta bi ja sad trebao napravit da bi mogao sve to skupa kategorizirati?

Unaprijed se zahvaljujem,

 

goran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

samo bih vas molio da mi pojasnite što vam je trebao geodet.

 

Naime, Uporabna dozvola za građevine evidentirane do 15. veljače 1968. izdaje tijelo graditeljstva tj., Ured državne uprave za prostorno planiranje i gradnju na temelju zahtjeva vlasnika građevine u kojem se prilažu: kopija katastarskog plana za kat.čest. na kojoj je građevina izgrađena i dokaz kojim se raspolaže da je građevina izgrađena do 15.veljače 1968.

 

Dokaz izdaje katastar kao potvrdu da je uvidom u Državnu snimku iz zraka, ili u drugim kartografskim podlogama DGU iz tog doba evidentirana kao izgrađena prije navedenog datuma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav,

moja pogreška, ne geodet nego gospodin iz ureda državne uprave za prostorno planiranje i gradnju :-)

 

E to je već točnije, jer oni izlaze na teren nakon podnesenog zahtjeva.

 

No, ako je tako kako je on rekao nemate što drugo nego legalizirati višak m2. Dobra je stvar u svemu tome ta, ako referent tvrdi da imaju dokaz za 50m2 što ne trebate građevinskog vještaka da utvrđuje kad je što građeno. Treba li bi ste se obratiti ovlaš.arh uredu za daljnje postupanje.

 

p.s. ako vam nije neki problem poslati na pp o kojoj se čestici radi i k.o., možda bi vam mogao pronaći snimku iz zraka rađenu prije 1968 pa usporediti da li stvarno postoji odstupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija